ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gaziler Günü Kutlandı

           Beyşehir – 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Anıt alanında düzenlenen törende yerlerini alan gaziler geçmişimizde olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün en..

Gaziler Günü Kutlandı

           Beyşehir – 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Anıt alanında düzenlenen törende yerlerini alan gaziler geçmişimizde olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün en kutsal emanet olarak korunacağı mesajını verdiler.

            Anıt Alanında düzenlenen törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük , Garnizon Komutanı Mustafa Özdemir, Belediye Başkan Vekili Fahri Us, askeri erkan, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

            Program , Beyşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Beyşehir Belediyesi ve Şehit ve Gazi Yakınları Derneğinin Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Kemal Katıtaş Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni gerçekleştirdi.

            Türkiye’nin kuruluşundan bu yana, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahraman Gaziler Günü’nü kutlamanın bir kez daha, derin heyecanı içinde olduklarını kaydedilirken,19 Eylül tarihinin tüm gazilerin şeref günü ve gazilerin şehitlerle birlikte cumhuriyetin temel taşları olduğunun altını çizildidi.

            Anıt alanındaki program ardından, şehit yakınları ve gaziler için kahvaltı verildi. Kahvaltıda Kaymakam Başıbüyük, Gaziler ve Şehit yakınlarıyla tek tek tokalaşarak sıkıntıları olup olmadığını sordu.

            Daha sonra gaziler ve protokol Beyşehir Şehitliğini ziyaret ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL