ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl Batıklardan Temizleniyor

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, önceki yıllarda meydana gelen fırtınaların ardından göl kıyılarında batarak sular..

Göl Batıklardan Temizleniyor

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, önceki yıllarda meydana gelen fırtınaların ardından göl kıyılarında batarak sular altına gömülen yat ve tekneler dalgıç ekiplerinin de verdiği destekle vinçler tarafından kaldırılarak göl sahilinden karaya çıkarılıyor.
       Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Beyşehir Belediyesi’nin verdiği katkı ve destekle Vuslat Parkı önündeki kıyıda başlatılan çalışmaların su altında bulunan tekne ve yatların tamamının çıkarılmasına kadar devam edeceğini aktaran Şener, “Dalgıç ekiplerimiz halatları batık teknelerin altına girerek bağlıyor. Vinç ise havaya kaldırarak kıyıya çekiyor. Bu şekilde çalışmalar yürütülüyor.”dedi.
        Göl sahilinde bulunan batık tekne ve yatların gölden çıkarılmasının ve oluşan görüntü kirliliğinin yok edilmesi çalışmasının uzun zamandan beri gündemlerinde olduğunu vurgulayan Şener, yaz hareketliliğinin sona ermesi, su seviyesinin düşmesi ile beraber kıyıdaki batık tekneleri çıkarma kararı aldıklarını dile getirerek, “Hava şartlarının da iyi gitmesi üzerine, göl kıyılarında devam eden tahkimat çalışmaları, karşı sahilde başlamadan buradaki batık tekneleri çıkarmamız gerekiyordu. Çalışmaların tamamlanmasıyla göl kıyılarındaki enkaz ve batık teknelerle ilgili görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak. Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun’a çalışmalara verdiği katkı ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
        Bu arada, ekipler, tekneleri parçalanmadan karaya çıkarabilmek için yoğun gayret gösteriyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL