ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl Fenerinden Aşevi Yararına Kermes

BEYŞEHİR – Göl Feneri Derneği tarafından düzenlenen kermesin açılışında konuşan Kaymakam Başıbüyük, derneğin ilçede 10 yıldır faaliyetini sürdürdüğünü belirterek, çalışmalarından övgüyle söz etti. Bir tarafta ihtiyaç sahibi insanlar, ızdırap duyan..

Göl Fenerinden Aşevi Yararına Kermes

BEYŞEHİR – Göl Feneri Derneği tarafından düzenlenen kermesin açılışında konuşan Kaymakam Başıbüyük, derneğin ilçede 10 yıldır faaliyetini sürdürdüğünü belirterek, çalışmalarından övgüyle söz etti. Bir tarafta ihtiyaç sahibi insanlar, ızdırap duyan ve tedavi olmak isteyen, aç olup karnını doyurmak,sokakta kalıp ev bulmak isteyen insanların var olduğundan bahseden  Başıbüyük, “Bunlar yardım uzanacak ele ihtiyaç duyuyorlar. İşte burada Göl Feneri Derneğini görüyoruz. Sağolsunlar, bir taraftan yardım yapmak isteyen insanlar var, bu ızdırap içerisindeki insanları arayıp bulamayanlar var, bir hayır işlemek isteyen vatandaşlarımız var. İşte onlar da Göl Feneri’ni buluyorlar. Göl Feneri alan elle veren eli birbirinden haberi olmadan manevi alemde buluşturuyor”dedi.
       Göl Feneri’ne destek veren Beyşehirliler’e teşekkür eden Başıbüyük, hayır kuruluşunun bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çok hayırlı hizmetler yapacağına inandığını söyledi. Göl Feneri’nin yeni aşevi hizmet binası projesine değinen Kaymakam Başıbüyük, “Önlerinde çok güzel bir proje var. İnşallah bu proje gerçekleştiğinde, ilçemizin çok ihtiyacı olan, çok önemli bir eksiği olan birkaç günlük barınma yerini de temin edecekler. Sokakta kalan, şiddet gören kadınlarımızın başını sokabilecekleri bir yer olacak. Bu projeyi ben önemsiyorum, gerçekleşmesinde bu kermesin belirli bir basamak ve adım olduğunu biliyorum. Kermesinimizin, bu projemizin gerçekleştirilmesinde  bol kazanç ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.
       Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı da, konuşmasında, derneğin verdiği hayır hizmetinde 10’uncu yılını doldurduğunu söyledi. Bu süreçte hep hayırlı işler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Takavcı, “Bu kermesteki hedefimiz de, bir hayırseverimiz tarafından hediye edilen arsamıza bu gördüğünüz aşevini yapmak istiyoruz. Mevcut yerimiz biliyorsunuz kira oluyor. İnşallah bu aşevini gelecekte vakıflaştırarak uzun yıllar boyu gelecek nesillerimize hediye olarak bırakmak istiyoruz. Biz de bu gök kubbede bir hoş sada olarak bu hizmetleri yerine getirmeyi arzu ediyoruz”dedi.
        Yapılan duaların ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi. Kermes açılışına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül,  dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL