ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl kıyı Islahı Başladı

              BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde suların yükselmeye başlaması ile birlikte zaman zaman oluşan azgın dalgalar kıyı şeridinde tahribata yol açınca Beyşehir Belediyesi hareke geçti…

Göl kıyı Islahı Başladı

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde suların yükselmeye başlaması ile birlikte zaman zaman oluşan azgın dalgalar kıyı şeridinde tahribata yol açınca Beyşehir Belediyesi hareke geçti. Beyşehir Belediyesi bünyesindeki iş makineleri ve kamyonlar sahil bandında geçici koruyucu çalışma için seferber oldu. Beyşehir Gölü Havzası Belediyeler Birliği ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı gazetecilere yaptığı açıklamada, göl kıyısında yapılan çalışmaların kıyı kesiminde dalgaların yaptığı tahribatın daha fazla olmamasına yönelik olduğunu belirterek, “Yapılan bu çalışmalar dalgaların sahil şeridinde daha fazla yıkıma sebep olmaması için geçici koruyucu bir çalışma” dedi. 

            Bu yıl kış döneminin Türkiye’nin yanı sıra Beyşehir Gölü Havzası için de yağışlar yönünden oldukça bereketli geçtiğini anlatan Taşcı, yağışlı dönemin Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin de yükselmesine olumlu katkı yaptığını söyledi. Son 35-40 yılın en yağışlı döneminin yaşandığını belirten Taşcı, 2009 yılında başlayan yağışlı periyotun etkisini giderek artırdığını ifade ederek, “Bu sene bölgemiz daha da fazla yağış aldı. Derebucak, Çamlık ve Anamas Dağı taraflarına yağan karlar daha göle intikal etmedi. Ona rağmen şu ana kadar gölümüzdeki su seviyesi geçen seneki maksimum seviyenin yaklaşık 40 santim üzerinde. Dün itibariyle gölün kotu 1123.75 seviyesindeydi” diye konuştu. 

“GÖLDEKİ ADALAR SU ALTINA KALABİLİR” 

            Beyşehir Gölü’nde uzun yıllar devam eden kurak dönemin ardından gelen yağışlı periyodu yıllardır beklediklerini dile getiren Taşcı, “30 yıldır su seviyesinin yükseleceği bu günleri bekliyoruz. Bunun olumsuz yansımaları da mutlaka olacaktır. Su seviyesinin yükselmesi ile birlikte özellikle ilçemiz merkezinde İçerişehir Mahallesi’ndeki Soğla mevkisinde bulunan besihaneler bazı sıkıntılar yaşamaya başladılar. Göl suları besihanelerin dibine kadar yaklaştı. Su seviyesinin yükselmesinden buradaki besihanelerin etkileneceği görülüyor. Yeni Mahalle’nin bir bölümü ile Müftü ve Bahçelievler mahallelerinin önemli bir kesiminde taban sularının yükselmesine bağlı olarak binaların bodrum katlarında su çıkmaya başladı. Tabii vatandaşlarımız bunun tedbirini alacaklardır. Hatta bazı vatandaşlarımız motorla bodrum katlarındaki suları tahliye etmeye başladı. Göl sularının yükselmesi ile birlikte bazı adalarımızın önemli bir bölümünün de sular altında kalacağını tahmin ediyoruz. Beyşehir ilçe merkezimizin kıyısındaki mini adamıza vatandaşlarımızın oturup gölü izlemesi için yerleştirdiğimiz banklar da yakın zamanda sular altında kalabilir. Bu sene, Beyşehir Gölü’nde bir metre daha bir yükselme bekliyoruz. Ama bu yağışlı periyot birkaç sene daha devam edecek olursa uzun vadede 1981 yılındaki gibi tarihi Taşköprü’nün üzerinden suyun taştığı günleri yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL