ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl kıyısında olta avı 1 Mayıs’a kadar yasak

          BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde yaşam süren su ürünlerinin korunmasına yönelik olarak her yıl aynı dönemde uygulanan avlanma yasağı 15 Mart’ta başlıyor. Yasak öncesi, en çok..

Göl kıyısında olta avı 1 Mayıs’a kadar yasak

 

        BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde yaşam süren su ürünlerinin korunmasına yönelik olarak her yıl aynı dönemde uygulanan avlanma yasağı 15 Mart’ta başlıyor. Yasak öncesi, en çok olta tutkunlarının merak ettiği göl kıyılarında avlanma olup olmadığı konusu ise netlik kazandı.

         Su Ürünleri Av Yasağı ile ilgili önceki gün yapılan toplantının ardından uygulama ile ilgili alınacak kararlar belli oldu. 

         Kamuoyu ile de paylaşılan karara göre, Beyşehir Gölü kıyılarında olta avcılığı 1 Mayıs tarihine kadar yapılamayacak. Bu süreçte olta meraklıları olta avını sadece Beyşehir Gölü kıyılarına paralel uzanan karayolunun göle bakmayan kesimlerindeki diğer bölümlerinde, kanal boylarında yapabilecek. 30 Nisan’da sona erecek sudak av yasağının ardından ise Beyşehir Gölü kıyılarında geçen yıllarda olduğu gibi sadece belli bölgelerde olta avına izin verilecek.  

GÖL KIYILARINDA OLTA AVI,  1 MAYIS’TAN İTİBAREN SERBEST OLUYOR

          3/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünlerini düzenleyen tebliğ gereği, 1 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında sadece sudak avına izin verilecek. Bu 45 günlük dönemde olta avcıları Beyşehir Köprüsü ile Karaburun mevkisi arasında ve Beyşehir Gölü’nün  batı kısmında, Gölyaka-Şarkikaraağaç yolu üzerinde bulunan Pereme ile Sulak (cennet) mevkisi arasındaki kıyı bölgede sadece levrek balığı tutmak kaydıyla amatör amaçlı olta ile balık avlayabilecek. Bu sahanın dışındaki göl kıyılarında olta ile de olsa avlanma yapılamayacak.  Bir olta avcısı, en fazla 1 olta takımı ve olta takımı başına 3 adet iğneyi geçmemek, sudak balığında ise 26 santim boy ve 10 adeti geçmemek üzere avlanma yapabilecek. 10 adet balık avı yapıldığı takdirde ürünün ağırlığı 5 kilogramı geçemeyecek. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL