ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gölü artık kirletemeyecekler

  HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı bazı beldelerden geçmişte Beyşehir Gölü’ne aktığı belirtilen evsel atıklar artık yapım çalışmaları için düğmeye basılan ortak biyolojik arıtma tesislerinde toplanarak arıtma işlemine tabi tutulacak. İmrenler Belde..

Gölü artık kirletemeyecekler

 

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı bazı beldelerden geçmişte Beyşehir Gölü’ne aktığı belirtilen evsel atıklar artık yapım çalışmaları için düğmeye basılan ortak biyolojik arıtma tesislerinde toplanarak arıtma işlemine tabi tutulacak.

İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, yaptığı açıklamada, artık bölgenin evsel katı atık sularının Beyşehir Gölü’ne akmayacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da verdiği destekle bölgede uzun yıllardır hayalleri olan doğal arıtma projesini yakın bir zamanda hayata geçireceklerini anlatan Şenönder şu bilgileri verdi:

“Bulunduğumuz yer Köşk, Selki ve İmrenler Belediyelerinin kanalizasyon hattının son bulacağı yerdir. Şu anda İmrenler beldesinin kanalizasyon şebekesini bu alana kadar getirmiş bulunmaktayız. Köşk ve Selki Belde belediyelerinin de şebeke hattı buraya kadar getirilecek ve burada ortak bir biyolojik arıtma tesisini kuracağız. Bundan sonra artık Beyşehir Gölü’nün kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz. Foseptik sorunu bölgemizin en önemli sorunlarından bir tanesiydi. Çünkü, çeşitli yollarla Beyşehir Gölü’ne akış olmaktaydı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız foseptiklerin göllere akmaması konusunda hazırlanan projelere önemli destekler sunuyor. Biz de bölgedeki üç belediye olarak bu desteklerden istifade etmek istedik. Ortak arıtma kurarak Bakanlığımızın bu konuda tanıdığı süre imkanını da değerlendirerek muhtemel bir cezai müeyyideden de kurtulmuş olacağız. Bölgemizin bir büyük sıkıntısını da bu suretle çözmüş olacağız. Yaklaşık 10 kilometrelik bir hat içinde bölgenin tüm kanalizasyonunu toplamış olacağız. Bakanlığımıza ve emeği geçen tüm yetkililerimize bölgemiz halkı adına teşekkür ediyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL