ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Güvenerek tüketebilirsiniz!

            BEYŞEHİR – Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın da maddi desteğiyle Hüyük İlçe Kaymakamlığı ve İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından müşterek olarak yörede hayata..

Güvenerek tüketebilirsiniz!

 

          BEYŞEHİR – Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın da maddi desteğiyle Hüyük İlçe Kaymakamlığı ve İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından müşterek olarak yörede hayata geçirilen proje eğitimlerinin sona ermesinin ardından gerçekleştirilen sertifika törenine AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve İlhan Yerlikaya, Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi,  MEVKA Genel Sekreteri Dr.Ahmet Akman, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bilal Ünal, Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, belde belediye başkanları, kurum amirleri, kadın çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

PROJE KIRSALA YAYILMALI

Hüyük Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda düzenlenen törende konuşan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı güvenilir gıdanın önemine dikkat çekti. Bu tür projelerin MEVKA’nın da desteklerinin artmasıyla kırsalda daha geniş alanlara yayılmasını temenni ettiklerini dile getiren Samancı, “Sadece Hüyük’e bağlı kalmadan bu projenin diğer kırsal alanlara da taşınması gerekiyor.”dedi.

TEORİNİN YANINDA UYGULAMA DA ÖNEMLİ

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise, bu projede teorinin yanında uygulama eğitiminin de verilmiş olmasının çok önemli olduğunun altını çizerek, “MEVKA’yı  bu anlamda kutluyorum.”dedi. Yerlikaya, daha fazla üretmek, daha fazla kazanmak adına insanların hayatına mal olmaktan daha kötü bir şey olamayacağını belirterek, “Burada bunu gördük. Çok temiz nezih ortamda üretimi hep birlikte izledik.Ülkemizin topyekün kalkınması çok önemli. Son zamanlarda Japon ve Alman mucizesinden bahsedilir. Çoluğumuzla, çocuğumuzla, erkeğimizle, kadınımızla çalışır, üretir ve ülkemize katma değer yaratırsak, işte o zaman kalkınırız. Ben buna inanıyorum ve içinde bulunduğumuz yüzyıl Japon ve Alman mucizesi değil artık Türk mucizesinin gerçekleştirileceği bir yüzyıl olacak. Çünkü kalkınmamız çok hızla devam ediyor, sizlerde böyle evinizden, köyünüzden üretime katkıda bulunursanız bunların hepsi birleşir, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunur”diye konuştu.

SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR GIDA…

Hüyük, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan da, konuşmasında proje ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verdi. Amaçlarının güvenilir ve tam gıda projesi ile kırsaldaki ürünlerin değerlendirilmesi, sağlıklı, güvenilir ve besin değerini kaybetmeden sofralarda gıda olarak yer alabilmesini sağlamanın yanında, evde üretilen evsel ürünlerin satışa sunularak, ekonomik bir değer katılması olduğunu söyledi. Doğan, “Ayrıca, evdeki halihazırda var olan ve değerlendirilemeyen ürünleri de bu yolla, değerlendirme imkanı bulmak, projelerimizin hedefleri arasındadır.”dedi.

GİRİŞİMCİ DE OLUYORLAR…

Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak da konuşmasında,  meslek gereği sürekli projeler ürettiklerine vurgu yaparak, bu projelerin bazılarının atıl, bazılarının yarım kaldığını, bazılarına ise muhatap bulmakta zorlandıklarına vurgu yaptı. Bazen öyle projelerin de gerçekleştiğini belirten Yunak, “Adeta sizin bir çocuğunuz haline geliyor ve giderek büyümeye başlıyor. Daha fazla benimsiyorsunuz, bu projeler de bunlardan birisi oldu. Hanımlarımız çok gayret gösterdiler. Bir yere kadar geldiler. Hatta halihazırda satış yapanlar, ekmeğini kazananlar da var. Hatta hanımlarımızdan bazıları, Beyşehir’deki girişimcilik kursumuzda eğitim görüyor. İnşallah sertifikalarını aldıktan sonra Hüyük’te bunların dükkanlarını da göreceğiz.”dedi.

İSABETLİ PROJE…

MEVKA Genel Sekreteri Dr.Ahmet Akman ise, Hüyük’te devreye konulan projenin isabetli bir proje olduğuna vurgu yaptı. Bunun için çok mutlu olduklarını ifade eden Akman, önemli olanın insanı gıda yönüyle eğitmenin yanında özellikle kırsaldaki kadınları eğitip, kendine kendine yeter bir ekonomi ve sosyal hayat ve refah ortamı oluşturmanın da ne kadar önemli olduğunu bu projeyle anlamış olduklarını dile getirdi. Akman, “Bu projenin pilot olabilecek bir proje olduğunu görüyorum, belki de ulusala da örnek olabilir.”diye konuştu.

BUNLAR ARZULADIĞIMIZ ŞEYLER…

Konya İl Genel Meclisi Ali Selvi ise, konuşmasında, hayata geçirilen projeyle ortaya çıkanların hep arzuladıkları şey olduğunu söyledi. Selvi, “Aslında çok kolay olarak bildiğimiz birçok gıdaların farkında olmadan nasıl zarar verdiğini de sıkça belki hocalarımızdan dinlemiştik. Ama şimdi işte belki küçük bir hamleyle, bir müdahale ile onların nasıl daha verimli olduğunu, nasıl sağlıklı olduğunu, işte bu proje neticesinde hep görüyoruz.”dedi.

İLGİ ÇEKEN SEYYAR ÜRÜN TEŞHİR ARACINDA SATIŞLARA BÜYÜK RAĞBET…

Programda, proje ile ilgili hayata geçirilen eğitim, görsel olarak salondaki katılımcılara izlettirildi. Konuşmaların ardından ise proje kapsamında eğitim görerek sertifika almaya hak kazanan 135 kursiyerden bazılarına sertifikaları törene katılan protokol tarafından verildi.

Bu arada, törenin düzenlendiği salonda açılan tezgahlar ile salon dışındaki seyyar ürün teşhir aracında teşhir edilen Hüyüklü evhanımları ve kadın çiftçilerin evlerinde ürettiği ürünler de satışa sunuldu. Ev ürünlerine vatandaşlardan da büyük ilgi oldu. Programa katılan milletvekili İlhan Yerlikaya da, ayrılmadan önce evde üretilen bazı ürünlerden satın aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL