ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hasat sezonu dualarla açıldı

        BEYŞEHİR-Beyşehir Bayındır Mahallesi’nde hububat ürünlerinin yeni hasat dönemi yapılan dualarla başladı. Mahalle meydanında düzenlenen programa Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı..

Hasat sezonu dualarla açıldı

        BEYŞEHİR-Beyşehir Bayındır Mahallesi’nde hububat ürünlerinin yeni hasat dönemi yapılan dualarla başladı. Mahalle meydanında düzenlenen programa Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, kurum personeli ve köy sakinleri katıldı.
        Hasat sezonunun başlaması nedeniyle İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Bayındır Mahallesi Camii’nde katıldığı cuma hutbesindeki vaazında ve daha sonrasında mahalle meydanında yaptığı konuşmada anız yangınlarının dinen de doğru bir davranış olmadığını anlattı.
         Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise konuşmasında, anız yangınlarına değinerek, anız yangınlarının teknik, idari ve dini boyutları olduğunu ifade etti. Başıbüyük, teknik boyutunun İlçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün konusu olduğunu ve bu konuda tüm otoritenin bu yangınlara karşı olduğunu, dini konuda da anız yangını ile birlikte can veren yabani hayvanların vebalinin çok ağır olduğunu söyledi. Devletin kural koyma, yasaklama ve kuralı çiğneyenlere cezasını verme gücünün olduğunu, idari yönden zaten yasaklanmış olan anız yangınlarının önüne geçilmesi için her türlü tedbirleri alacaklarını belirten Başıbüyük, bu konuda yasal müeyyideler ne ise çekinmeden uygulayacaklarını kaydetti.
         Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ise, hasat sezonuyla beraber çiftçilerin yoğun bir döneme girdiklerini, bir yılın mükafatının yapılacak hasatla alınacağını belirtti. Çiftçilerin hasat öncesi biçerdöverleri mutlaka kontrol etmelerini, dane kayıpları ve yüksekten biçim konusunda operatörleri uyarmasını isteyen Karşıyaka, ilçede en fazla biçerdöver bulunan Bayındır Mahallesi’nde yeni hasat sezonunu açtıklarını dile getirdi. Anız yangınları konusuna da değinen Karşıyaka, Konya’da geçen yıl en fazla anız yangını olan ilçenin Beyşehir olduğunu, bu yıl ise yörede nihai hedefin anız yangınlarının tamamen son bulması olduğunu belirtti. Karşıyaka, çiftçilerin anızların yüksek biçilmesini anız yangınlarına meşru sebep olduğunu gördüğünü de dile getirerek, bu konuda da duyarlı olunması gerektiğini belirtti
         Konuşmaların ardından ilçe protokolü, katılımcılar ve çiftçiler Beyşehir Müftüsü Hüseyin Erdoğan’ın yaptırdığı duada bol ve bereketli bir sezon geçirme temennisinde bulundu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL