ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hırsızlar Bursa’da Yakalandı

              BEYŞEHİR-Beyşehir’de, yeni yılın ilk günlerinde bir traktör galerisine girerek içeride bulunan yaklaşık 250 kilo ağırlığı olduğu belirtilen çelik kasayı çalan 2 hırsızlık şüphelisinin güvenlik..

Hırsızlar Bursa’da Yakalandı

 

            BEYŞEHİR-Beyşehir’de, yeni yılın ilk günlerinde bir traktör galerisine girerek içeride bulunan yaklaşık 250 kilo ağırlığı olduğu belirtilen çelik kasayı çalan 2 hırsızlık şüphelisinin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Polis tarafından Bursa’da gözaltına alınan şüphelilerden birisi tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şüpheli serbest kaldı.

         Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’de 11 Ocak 2013 günü saat 05.00 sıralarında Cezaevi Caddesi üzerinde bulunan bir traktör galerisine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, içeride bulunan çelik kasayı yüklenerek ortadan kayboldu. Hırsızlık olayını görüntüleyen güvenlik kamerasının kayıt cihazı ile kayıt yapan bilgisayarın kasasını işyerinin arkasından geçen Çarşamba Kanalı’na atan hırsızlık şüphelilerinin, olayın öncesinde Müftü Mahallesi’nde bir polis memuruna ait  evinin önünde park halinde olan otomobili de çalarak ilçe merkezinden  bu araçla uzaklaştığı, bindikleri aracı daha sonra  seyir halinde oldukları Beyşehir-Isparta Karayolu üzerinde yol kenarında  terk ederek kayıplara karıştığı öğrenildi.

HIRSIZLAR KAMERA KAYIT CİHAZINI SULAMA KANALINA ATMIŞ…

Traktör bayisinin, işyerine geldiğinde bürosundaki çelik kasanın çalındığını fark ederek durumu bildirmesi üzerine harekete geçen polis, şüphelileri yakalamak için  çalışma başlattığında  güvenlik kamerasına ait kayıt cihazı ile bilgisayara ait kasanın da olmadığını belirledi. Bunun üzerine çevrede araştırma yapılırken, o tarihte  su akıntısı olmayan Çarşamba Kanalı içerisinde arama çalışmalarını genişleten polis, her iki cihazı da burada  durgun sular içerisinde buldu. Suda kalması nedeniyle güvenlik kamera görüntülerini izleyebilmek için uzun süre teknik çalışma yürüten polis, sonunda şüphelilere ait görüntülerin bir bölümünü ortaya çıkarıp izlemeyi başardı. Kamera kayıtlarında, traktör galerisi bahçesindeki  malzeme ve traktörlerin arasında yürüyerek işyerinin büro kapısına doğru yöneldikleri görülen yüzleri kar maskeli olan 2 şüphelinin, kapıyı da zorlayarak içeriye girdiği görülüyor.

Ancak, şüphelilerin güvenlik kamera görüntülerinde yüzlerinin maskeli olduğu ortaya çıkınca, çalışmalarını çalınan cep telefonunu teknik takip altına alma yönünde yoğunlaştıran polis, bir süre sonra neticeye ulaştı.

GÖRÜNTÜLERDE 2 ŞÜPHELİ VAR… 

Kamera  görüntülerinde mekana tel örgülerden atlayarak girdikleri belirlenen 2 şüphelinin, galeri bahçesindeki   malzeme ve traktörlerin arasından yürüyerek işyerinin kapısına doğru yöneldikleri görülüyor. Şüpheliler, daha sonra kapıyı zorlayarak çelik kasanın olduğu büroya giriyor ve gözlerden kayboluyor.

Bursa’da bir ikametgahta  sözkonusu cep telefonunun sinyal vermesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, adreste arama gerçekleştirdi. Beyşehir’de çelik kasayla birlikte çalınan cep telefonu  arama yapılan evde bulunurken, T.B. gözaltına alındı. T.B. polisteki sorgulamasında hırsızlık suçlamasını kabul etmezken aynı ilde ismi açıklanmayan bir kişi daha gözaltına alındı. İki şüpheliden T.B. Bursa Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Traktör galerisinden çalınan çelik kasanın içerisinde müşterilere ait bazı senetler dışında para ya da kıymetli eşya olmadığı öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL