ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hoş geldin onbir ayın sultanı

  BEYŞEHİR-İslam alemi, onbir ayın sultanı mübarek ramazanı büyük bir coşku ile karşılamaya hazırlanıyor. Bu geceden itibaren camilerde ilk teravih namazı kılınacak, müslümanlar gece sahura kalkacak. Yarın ise ilk oruç..

Hoş geldin onbir ayın sultanı

 

BEYŞEHİR-İslam alemi, onbir ayın sultanı mübarek ramazanı büyük bir coşku ile karşılamaya hazırlanıyor.

Bu geceden itibaren camilerde ilk teravih namazı kılınacak, müslümanlar gece sahura kalkacak. Yarın ise ilk oruç günü başlayacak.

Beyşehir İlçe Müftülüğü de mübarek ramazan ayının gelmesi nedeniyle bir dizi programlar hazırladı.

İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, mübarek ay nedeniyle her ramazanda olduğu gibi bu yıl da birçok programı icra edeceklerini belirtti. Tekin, gazetecilere makamında yaptığı açıklamada,  ramazan ayında ilçedeki tüm camilerde mukabele okunacağını, kılınacak teravi namazı öncesinde ise gerçekleştirilecek sohbet ve vaaz programlarının merkezi sistemle diğer camilerde de yayınlanacağını söyledi.

Ramazan ayının aynı zamanda Kur’an ayı olduğunu vurgulayan Tekin, bu nedenle sabah ve ikindi namazlarından önce camilerde Kur’an-ı Kerim okunacağını da kaydetti. Bu ayda müslümanların yapacağı en önemli ibadetin oruç tutmak olduğunu belirten Tekin, bol bol Kur’an-ı Kerim okumanın da bu ayda ayrı bir feyz ve bereketi olduğundan söz etti. Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyen müslümanların ise  dinlemeleri takdirde sevabından istifade edebileceğini anımsatan Tekin, “Bütün müslüman kardeşlerimiz birarada,bu mübarek ayd camilerimizi doldurup taşıracağız”dedi.

     Müftülük olarak bir irşad ekibi kuracaklarını da anlatan Tekin, Beyşehir’de ulaşabilecekleri tüm köy ve kasabaların bu ayda ziyaret edileceğini ifade etti. Tekin, şöyle devam etti:

“Diğer senelerde de uygulamasını yaptık ama bu yıl ramazan ayı biraz daha coşkuyla geçecek. Çünkü geldiğim yıldan bu yana Kur’an Kursu öğretici hocamızın sayısı 6’dan 46’ya yükseldi.46 hoca hanımla inşallah Beyşehir’in tüm kasabalarını ve köylerini tek tek ziyaret edeceğiz. Kurduğumuz irşad ekibi ile birlikte buralarda irşad programları yapacağız.Ayrıca birçok camimizde yine bayanlara yönelik de mukabeleler okunacaktır.”dedi.

Bu yıl, her ramazan ayında olduğu gibi ilçe merkezinde hatimle teravih namazının yine Merkez Cuma Camisi’nde kılınacağını da vurgulayan Tekin, “Bu yıl Beyşehirli hocalarımız tarafından hatimle teravih namazı kıldırılacak. Daha önceki yıllarda hocalarımızı deyim yerindeyse ithal ediyorduk.”dedi.

 

     Ramazan ayında tutulan orucun feyz ve bereketi hakkında da açıklamalarında bilgi veren Tekin, orucun nefsi terbiye etmek olduğunu söyledi. Tekin, şunları kaydetti:

     “Esas oruç ayı nefsimizi terbiye etmemiz gereken aydır. Yani sadece vücut organlarımızı aç bırakarak yapılan bir ibadet değildir. Diğer nefsani ve şehvani, yahut da diğer tabirle hayvani duygularımıza hiçbir gem vurmadan, dizgin vurmadan aç kalmanın herhangi bir anlamı yoktur. Ramazan ayında ibadete ağırlık vererek, Kuran’a, barışa, dayanışmaya ağırlık vermeliyiz. Ramazan ayında genelde kardeşlerimiz zekatlarını verir ve aynı zamanda Sadaka-ı Fıtır verilmesi de gerekir. Oruç tutan kardeşimiz, Allah katında orucunun en kabul görmüş olmasını istiyorsa, yardımseveliğiyle, etrafındaki insanlara davranışlarıyla, camideki davranışlarıyla ve ibadetleriyle orucunu gerçek oruç yapacaktır. Bunlara dikkat etmediği takdirde Efendimizin söylediği gibi, ‘Kişinin sadece sabahtan akşama kadar aç durmasına, Cenab-ı Hakk’ın hiçbir ihtiyacı yoktur’ buyurmaktadır”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL