ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hüyük’e yeni gölet

          HÜYÜK – Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, yaptığı açıklamada, Suluklar mevkisinde yapımına başlanan 260 bin metreküp su havzasına sahip olacak sulama göletinin halen meyve deposu durumundaki..

Hüyük’e yeni gölet

          HÜYÜK – Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, yaptığı açıklamada, Suluklar mevkisinde yapımına başlanan 260 bin metreküp su havzasına sahip olacak sulama göletinin halen meyve deposu durumundaki yörenin kaderini değiştireceğini söyledi.

          Akgümüş, gövde uzunluğu 400, yüksekliği  14 metre olacak yeni gölet inşaatının yüklenici firma tarafından inşaat çalışmalarına başlandığını belirterek, “Çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.”dedi. 
          Gölete, hizmete girmesinin ardından  ilçeye bağlı Pınarbaşı Köyü Çayı’ndan derivasyon sistemiyle su aktarılmasının planlandığını da belirten Akgümüş, şu bilgileri verdi: “Hüyük ilçemiz için verdiğimiz sözler bir bir yerine geliyor. Belitçikler mevkisindeki gölet havzasının genişletilerek, gövdesinin yükseltilmesinin ardından su kapasitesi artırıldı. Buradaki sular, damlama sulama sistemi ile meyve ve sebze bahçelerimizin bir bölümünü su ile buluşturmuştu. Şimdi ise yeni bir gölet daha bölgemizde hizmete girmiş olacak. Bununla birlikte yeni dönemde sulanabilir ekili ve dikili  alan miktarı 2 bin 400 dekara ulaşacaktır. Böylelikle bundan hem ilçemiz, hem de ülkemiz ekonomisi istifade edecektir. İnsanları doğduğu yerde doyurma projelerimizden birisi olan bu gölet projelerini bölgemiz için çok önemsiyoruz. Emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ederken, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL