ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İlaçlama Seferberliği

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal Tablo”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400;..

İlaçlama Seferberliği

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal Tablo”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların ısınmasının ardından sorun haline gelen haşerelerle mücadele konusuna ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Mart ayının ilk haftalarından itibaren özellikle sivrisinekle mücadele konusunda önlem almaya başladıklarını belirten Taşcı, “Larva üremesi olmaması için bu yıl erkenden bu mücadeleye giriştik. Her yıl olduğu gibi bütün bataklık alanlar, su birikintileri ve bununla ilgili sıkıntı yaratabilecek tüm alanlarda çalışmalar başlatıldı. Bizim bölge olarak en büyük sıkıntımız, uçkun dediğimiz küçük sinekler. Göreve geldiğimizden beri bu yana sivri sinek konusunda herhangi bir sıkıntımız olmadı. Uçkunla mücadelede ise çok fazla sıkıntı yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkililerimizle görüşmelerimizde, göl çevresinin uçakla ilaçlanması gerektiğini, Beyşehir Belediyesi olarak bu konuda tek başına bir mücadelenin yeterli gelmediğini anlatmaya çalıştık. Tarım Bakanlığı’nın da bu işe müdahale etmesi gerektiği yönünde görüş belirtiliyor. Konya milletvekillerimiz de bu konu üzerinde önemle duruyor. Beyşehir’in bir turizm bölgesi olduğuna göre, göl çevresinde topyekün bir mücadele ile bu sorunu kökten çözeceğimize inanıyoruz.”dedi.

Belediye Başkanı Taşcı, haşerelerle mücadelenin yanı sıra bugünlerde piknik sezonunun açılmasıyla birlikte göl kıyılarındaki park ve bahçelerde, şehir merkezindeki yeşil alanlarda da ilaçlama faaliyetlerini sıklaştırdıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL