ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kalaycı’dan Kadınlar günü mesajı

  Bir ülkenin ya da bir çağın medeniyet seviyesi, kadınların durumu ve sahip oldukları haklarla yakından ilgilidir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği..

Kalaycı’dan Kadınlar günü mesajı

 

Bir ülkenin ya da bir çağın medeniyet seviyesi, kadınların durumu ve sahip oldukları haklarla yakından ilgilidir.

Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.

Kadının var olan sorunları çözülmeden, karşılaştığı güçlükler halledilmeden umut ettiğimiz gelişmişlik ufkuna varmamız doğal olarak mümkün olmayacaktır.

Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.

Kadınlara pozitif ayrımcılık sözde kalmamalıdır. Bu itibarla, kadınlar ve erkeklere eşit haklar verilmeli, kadınlara bir anlamda negatif ayrımcılık getiren uygulamalar düzeltilmelidir.

Bu kapsamda, uygulamada bir eşitsizliği gidermek üzere; kadınlara sigortalılık tarihi öncesi için de doğum borçlanma hakkı verilmesi ve bilinen adıyla Bağ-Kur kapsamındaki kadın sigortalıların doğum borçlanma hakkından yararlandırılması amacıyla hazırlanan Kanun Teklifi bugün TBMM Başkanlığına sunulmuştur. Teklifin bir an önce yasalaşmasını temenni ediyorum.

Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsini hürmetle selamlıyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL