ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Karadeniz değil Hüyük

           HÜYÜK – Belde merkezinde 10 yıl önce yapıldığı belirtilen ilginç üst geçit karşıdaki ahırda bulunan hayvanlara kısa yoldan ulaşım imkanı  sağlıyor. Belde sakinlerinden Ali Bülbül,..

Karadeniz değil Hüyük

 

         HÜYÜK – Belde merkezinde 10 yıl önce yapıldığı belirtilen ilginç üst geçit karşıdaki ahırda bulunan hayvanlara kısa yoldan ulaşım imkanı  sağlıyor.

Belde sakinlerinden Ali Bülbül, gazetecilere yaptığı açıklamada,üst geçidi inşa eden hayvancılıkla uğraşan Fehim Yanar’ın halen hayatta olmadığını belirtirken, yapımında ilginç bir hikayenin anlatıldığını söyledi.

Üst geçidi yapan Yanar’ın hayatta olduğu dönemde 10 yıl önce inşa edildiğini anlatan Bülbül, “Bu üst geçidi, ahırda bulunan hayvanlarını kontrolde tutabilmek için inşa etti. Amacı; evinin kapısını açmadan yolun karşısındaki ahırını gece gündüz kontrol edebilmekti”dedi.

Bülbül, üst geçitin yapılmasına nede olduğu söylenen ve kendisine de aktarılanlar ile ilgili ise şunları söyledi:

“Bu üst geçidii yapmadan önce çok sevdiği bir arkadaşı,  rahmetli ahırda hayvanlarına bakarken şaka niyetine kapıyı üzerine kilitlemiş.O da içeriden çıkamamış. Burada 1-2 saat kalıp ahırdan çıkamayınca, ‘ben burada hapis kaldım’ deyip böyle bir proje geliştirmiş.Halen de aile evlerinin kapısını açmadan bu geçit sayesinde mallarına bakabiliyor.”

Göçeri Belde Belediye Başkanı Mehmet Bülbül de, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Karadeniz’e gitmeye gerek yok herhalde’ diyerek beldesinde de fıkralara konu olabilecek bu tür manzaraların olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı  Bülbül,yol üzerine ahırdaki hayvanlarına ulaşabilmek için üst geçit yapan arkadaşının artık aralarında olmadığını belirterek, ancak onun yaptığı bu geçitle beldede anılır hale geldiğini söyledi. Bülbül, yolun dar olması nedeniyle zaten ağır tonajlı ve büyük araçların buradan geçemediğini, bu yüzden yol için herhangi bir sorun teşkil etmediğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL