ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Karla kaplı dağları kayak merkezine çevirdiler

            DEREBUCAK – Mart ayında bazı kesimlerde 1,5 metre kar yüksekliğine sahip beyaz örtü ile kaplı dağlık kesimlere çıkan Derebucaklı gençler, branda üzerinde kayak yapmanın keyfini..

Karla kaplı dağları kayak merkezine çevirdiler

 

          DEREBUCAK – Mart ayında bazı kesimlerde 1,5 metre kar yüksekliğine sahip beyaz örtü ile kaplı dağlık kesimlere çıkan Derebucaklı gençler, branda üzerinde kayak yapmanın keyfini yaşıyor.
          Gençler, kayak için ardıç ağaçlarının arasında beyaz örtüye sahip eğimli alanları tercih ederken, yanlarında getirdikleri branda, naylon ve çuvallar üzerinde adrenalin yaşıyor. Dağda hem piknik yapan hem de kayak keyfinin tadını çıkaran gençler, yüksek rakımlı alanlarda bol bol oksijen ve temiz hava depoluyor. Dağlık alanları adeta kayak merkezine çeviren gençlerin branda üzerindeki toplu kayak gösterisi, renkli görüntüler oluşturuyor. Gençlerin, kayak esnasında havaya kalkan kar bulutları arasında zaman zaman kayboldukları gözleniyor.
          Derebucaklı gençler“Bu mevsimde dağda kayak keyfi anlatılmaz yaşanır” diye konuşurken, kayak sporunu seven herkesi buradaki adrenalini birlikte yaşamaya davet ediyor.
          Derebucaklı Ömer Kar, arkadaşlarıyla birlikte geldiği dağda kayak yapmanın keyfini çıkardığını dile getirirken, kış döneminde yöreye yeterince kar düşmeğinden yakındı. Bu nedenle şehir merkezinde yaşayan küçük çocuklar, okul çağındaki gençler ile kendilerinin kayak yapmaya hasret kaldığını ifade eden Kar, bu etkinliğe yetişkinlerin de katıldığını söyledi. Kar, “Uzun süre kar yağsın  diye bekledik ama yağmayınca, karla kaplı dağlarımıza çıkmaya karar verdik.Burada şehrimizde yaşayamadığımız kayak keyfini arkadaşlarımızla birlikte toplu olarak yaşıyoruz. Geçen senelerde yanımızda getirdiğimiz tekel iç lastiklerle kayıyorduk ama bu yıl branda, çuval ve naylonlar üzerinde kayak keyfi yapıyoruz.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL