ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kaymakam Başıbüyük’ten Gölde Denetim

BEYŞEHİR – Gölde son dönemde, tüm yıl boyunca yasak olan elektro şok yöntemiyle balık avlandığı yönünde gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün denetimleri hız kazandı…

Kaymakam Başıbüyük’ten Gölde Denetim

BEYŞEHİR – Gölde son dönemde, tüm yıl boyunca yasak olan elektro şok yöntemiyle balık avlandığı yönünde gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün denetimleri hız kazandı. Su ürünleri kontrol tekneleri ile göl üzerinden yapılan denetimler karadan da devam ederken, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de denetimlere bizzat katılarak nezaret etmeye başladı.
        Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ile ve su ürünleri kontrol ekiplerinin de yer aldığı denetimlerde Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, göl üzerinde durdurulan teknelerdeki balıkçılarla sohbet etti, sorunlarını dinledi, bilinçli avcılığın önemine dikkat çekerek,  özellikle çok şikayet gelen elektro şok yöntemiyle yapılan avcılığın zararlarını anlattı. 
        Denetimlerde teknelerde avcıların su ürünleri avında serbest olan ip ağ kullanıp kullanmadığı kontrol edilirken, avlanan balıklar incelendi, balıkların boy ölçümleri de yapıldı. Göl kıyılarında  elektro şokla av yapıldığı şikayetleri gelen sazlık alanlar da taranırken, denetimlerde herhangi bir suç ya da suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.
        Beyşehir Gölü’nde özellikle su ürünleri avcılığında yasak olan elektro şok yöntemiyle avlanmanın önüne geçilmesi için bu tür denetim ve kontrollerin daha da yoğunlaşacağı öğrenildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL