ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kimse Yoksa Beyşehir Belediyesi Var

Hayata geçirilen proje kapsamında kurulan evde bakım hizmetleri biriminde görev yapan personel tarafından evlerinde ziyaret edilen ekonomik yoksunluk içindeki yaşlı, engelli, hasta veya yatalak durumdaki ev işi yapacak durumda olmayan..

Kimse Yoksa Beyşehir Belediyesi Var

Hayata geçirilen proje kapsamında kurulan evde bakım hizmetleri biriminde görev yapan personel tarafından evlerinde ziyaret edilen ekonomik yoksunluk içindeki yaşlı, engelli, hasta veya yatalak durumdaki ev işi yapacak durumda olmayan vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak hizmetler sunuluyor. Beyşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmeti birimi çalışanları tarafından ziyaret edilen evler temizleniyor, ikamette yaşayanlara kişisel bakım da dahil talep edilen birçok hizmet veriliyor.
 

Evde bakım birimi personeli, yemeklerini de yaptığı yaşlı ve kimsesiz vatandaşların kış öncesi odun kesimi, soba borularının temizliği, çamaşır ve bulaşık yıkama işleri, evlerinin önünde kar temizliği yapılması, el ve ayak tırnak kesimi gibi kişisel hijyen ve bakımların yapılması, alışverişlerinin yapılması, kapı gıcırtısının giderilmesinden tutun da evde varsa sıhhi tesisat sorununun çözülmesine varıncaya kadar onlarca hizmet yerine getiriliyor. Ayrıca, vatandaşlara sağlık yönünden rahatsızlandıklarında ilgili sağlık kurumlarına nakli gibi pekçok hizmet de beraberinde veriliyor. Bu hizmetler verilirken karşılığında herhangi bir ücret talep edilmiyor. Hizmetten yararlanan vatandaşlar, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun tarafından hayata geçirilen projeden dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getiriyor; “Başkanımızdan Allah razı olsun, onu başımızdan eksik etmesin” diye konuşuyor.
 

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN

Beyşehir’de evde bakım hizmetlerinden yararlanan görme engelli ve kanser hastası Şadiye Yılmaz, eşinin de felç hastası olduğunu ve kendisi gibi mağdur olduğunu belirterek, “Ev işleri yapamıyoruz. Önceden ev işlerini yaptırmak için parayla kadın tutuyordum. Şimdi ise iki haftada bir gelen evde bakım hizmeti personeli sağ olsun, tüm işlerimizi görüyor. Evimizi silip süpürüyorlar, sobamızın borusunu temizliyorlar, yemeğimizi yapıyorlar, bulaşığımızı ve çamaşırımızı yıkıyorlar,kişisel bakımdan tutun da ne desem yapıyorlar. Kapı gıcırtısının giderilmesi için kapımızın yağlanmasına kadar sağolsunlar her işi yapıyorlar. Başkanımıza minnettarız.” diye konuştu.

86 yaşındaki Havva Başoğlu ise çocuklarının İzmir’de yaşadığını evde yalnız kaldığını belirterek, “Ömürleri çok olsun evde bakım hizmetleri personeli benimle ve evimle çok iyi ilgileniyor. Çok memnunum. Bunlar artık benim kızım oldular. İzmir’deki çocuklarım ‘niye gelmiyorsun?’ diyorlar. Niye gideyim, rahatım çok iyi.Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun” şeklinde konuştu.

Eşini kaybettikten sonra evinde yalnız başına yaşayan 69 yaşındaki Cevriye Yılmaz da, evde bakım hizmeti veren personelin kendisine ve yaşadığı mekana çok iyi baktığını  belirterek, “Her işimi görüyorlar. 15 günde bir geliyorlar, evimde her türlü temizliği yapıyorlar, bana bir iş düşürtmüyorlar. Ömürleri çok olsun. Yemeklerimi yaparlar, suyumu doldururlar,  kovamı doldurur,sobamı yakarlar, dolan boruları çırparlar. Verilen hizmetlerden çok memnunum.” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ HAYIR DUASI ALABİLMEK”

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, göreve geldikten sonra Beyşehir’de hayata geçirdikleri evde bakım hizmeti projesiyle sadece Konya’da değil, Türkiye’de pekçok yerel yönetime örnek olduklarını belirterek,şunları kaydetti:

 “Örnek olduğumuz belediyelerimiz de hizmet verdikleri il ve ilçelerde evde bakım hizmetlerini bizden sonra vermeye başladılar. Evde bakım hizmetleri projemizi hayata geçirdikten sonra bu projeyle ilgili ödüller de aldık. Bu anlamda hem bölgemizde bir ilki gerçekleştirdiğimiz, hem de birçok belediyeye öncülük ettiğimiz için çok mutluyuz. Belediyemizde kurduğumuz bu birimimiz Beyşehir’de yaklaşık 3 yıldır yaşlılarımıza, kimsesizlerimize, engelli ve hasta vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bugüne kadar ilçemiz merkezi ve dış mahallelerimizde bu hizmetten 160 hanede, 387 kişi istifade etmiş durumda ve şu anda 78 kişi yararlanmaya devam ediyor. İnsanlarımızın verilen bu hizmetlerden duyduğu memnuniyetini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Amacımız, sadece onların hayır dualarını almaktı. İnşallah aldığımıza da inanıyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL