ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kırtasiye Alışverişi Yaparken Dikkat

Beyşehir – Okulların açılmasının ardından öğrenciler ve velilerde kırtasiye alışverişi telaşı sardı.  Uzmanlar ise kırtasiye alış verişinin bu konuda faaliyet gösteren yerlerden yapılması hususunda uyarıda bulundu.             2013-2014 eğitim öğretim yılı..

Kırtasiye Alışverişi Yaparken Dikkat

Beyşehir – Okulların açılmasının ardından öğrenciler ve velilerde kırtasiye alışverişi telaşı sardı.  Uzmanlar ise kırtasiye alış verişinin bu konuda faaliyet gösteren yerlerden yapılması hususunda uyarıda bulundu.

            2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı. Öğrenciler ve velilerde kırtasiye alışverişi telaşı sardı Uzmanlar ise kırtasiye alış verişinin bu konuda faaliyet gösteren yerlerden yapılması hususunda uyarıda bulundu.Her eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ortaya çıkan sağlıksız ucuz kırtasiye malzemeleri öğrenciler için tehlike oluşturuyor. Yetkililer çocuklarının sağlığı açısından velileri ucuz ve sağlıksız malzeme kullanmama konusunda uyarıyorlar.

            Konuyla ilgili fikirlerini aldığımız ilçemizdeki kırtasiye sektörünün güvenilir isimlerinden Adem Uslu, velilere kullanmaları gerektiği ürünler hakkında bilgiler verdi.

            Sağlık sertifikası olan ürünler tercih edilmeli

            Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konu üzerinde daha hassas davrandığını söyleyen Uslu “Yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Öncelikle tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Son yıllarda kırtasiye ürünlerinde sağlıklı ürünlerin satılması zorunluluğu geldi. Bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü, sağlıklı ürünlerin denetimi de söz konusudur. Özellikle biz sattığımız bu ürünlerde, sağlık sertifikası ve kaliteli olan ürünleri öncelikle müşterimize ulaştırmayı hedef belirledik” ifadelerine yer verdi.

             Geçtiğimiz hafta birinci sınıflar ve okul öncesi grupları okula uyum süreci için okula başladıklarını dile getiren Uslu; “2013-2014 eğitim- öğretim yılında bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz ve ürünlerini kırtasiyelerimizden almalarını öneriyoruz. En sağlıklı kırtasiye ürünleri öncelikle kırtasiyelerde mevcuttur. Diğer ucuzluk pazarları olsun çeşitli marketlerde satılan ürünlerin, bizler kadar konuya hakim olmadıkları için aynı hassasiyetin olmayacağını düşünüyoruz.

            Çanta alırken nelere dikkat edilmeli

            Özellikle okul çantalarında fitilat denilen bir maddenin olmaması gerektiğini belirten Adem Uslu; “Diğer boya guruplarında yine sağlıksız maddelerin olmaması gerekiyor. Bazı ürünler zaten piyasadan çekildi. Bizim rafımızdaki ürünlerimiz zaten sağlıklı ürünlerden oluşmaktadır. Tüm kırtasiyelerde bu tür katkı maddeleri ve boyalarla üretilmiş fon kartonları da dahil olmak üzere kalem kutuları, mataralardaki metal bırakan ürünlerin de sağlıklı olması da önemlidir. Biz bunlara hep dikkat ediyoruz” dedi. Birde son olarak yapıştırıcı madde alırken veliler, ucuz ürün almaya çalışırken sağlık ürünlere yöneliyorlar bu konuda solventsiz yapıştırıcılar almalarını öneriyoruz” diyerek bütün öğrencilere başarılı bir sene geçirmesini dilediğini söyledi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL