ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya’dan Dünya Barışına Katkı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’da öğrenim gören yabancı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirdiği “Başkanlık Kupası – Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası” şampiyonluk maçı ve kupa töreni ile sona erdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl..

Konya’dan Dünya Barışına Katkı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’da öğrenim gören yabancı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirdiği “Başkanlık Kupası – Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası” şampiyonluk maçı ve kupa töreni ile sona erdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi’nin katkıları ile düzenlenen turnuva 10-19 Mayıs tarihleri arasında 44 ülkeden 41 takımın katılımıyla yapıldı.
         Lise kategorisinde 24, üniversite kategorisinde 17 takımın mücadele ettiği turnuvanın son maçlarında üniversite dalında Nijerya Afrika Karması’nı 2-1, lise kategorisinde de Togo Kosova’yı 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Kupa töreninde konuşan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Sporcuların hem dost, hem kardeş, hem de sporcu olmanın verdiği avantajla birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiğini belirterek, turnuvada büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve katılan sporculara teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya’da öğrenim gören öğrenciler arasında dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması ve şehirle bütünleşmelerini sağlamak amacıyla yaptıkları çalışmalardan birinin de futbol turnuvası olduğunu söyledi. Turnuvanın Gençlik Haftası’nda düzenlenmesinin ayrı bir güzellik olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, şampiyon olan takımları tebrik ederken, katılan tüm sporculara ve destek veren herkese teşekkür etti. Yaptıkları çalışmalarla Konya’nın uluslararası boyutta bağlarını güçlendirmiş olacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Burada adeta bir dünya var. Dünya barışına da farklı bir katkıyı birlikte sunuyoruz. Onlarca ülkeden gelen gencimizi bir araya getiriyoruz. Konya’da okuyan öğrenciler Konya’nın hemşehrisidirler. Sizleri Konyalı kabul ediyoruz. Sizleri, okullarınızı bitirdikten sonra ülkenizde de Türkiye’nin ve Konya’nın dostları olarak göreceğimizi biliyoruz. Mezun olan arkadaşlarla irtibatlarınızı devam ettirmek için Konya’nın Dostları Derneği kuruldu. Bu derneğimizin de bundan sonra uluslararası boyutta bir kuruluş haline geleceğine inanıyorum. Konya’da şu anda 50’den fazla dil konuşuluyor. Bu, sizlerin Konya’mıza katkısıdır” dedi.
           Konuşmaların ardından Nijerya’nın kupasını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Togo’nun kupasını Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay verirken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Konyaspor Başkanı Ahmet Şan da turnuvaya katılan tüm sporculara madalyalarını takdim ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL