ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kubadabad’a 5 milyonluk destek

           BEYŞEHİR – Mimari özellikleri bakımından Osmanlı saraylarına öncülük eden, günümüze ulaşmış tek Selçuklu Sarayı Kubadabad Sarayı’nın restore çalışması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık..

Kubadabad’a 5 milyonluk destek

           BEYŞEHİR – Mimari özellikleri bakımından Osmanlı saraylarına öncülük eden, günümüze ulaşmış tek Selçuklu Sarayı Kubadabad Sarayı’nın restore çalışması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı tarafından 5 milyon TL yardım yapıldı. 
          Kararı değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad tarafından 1226-1236 yılları arasında Beyşehir Gölü’nün güneybatısında yaptırılan, Dünyada ayakta kalan tek Selçuklu Sarayı olma özelliğini taşıyan Kubadabad Sarayı’nın restore çalışmaları için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı tarafından 5 milyon TL yardım yapıldığının müjdesini verdi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek Başkanlığı’nda yapılan toplantıda Kubadabad Sarayı Restore çalışması için Başkanlık Divanının aldığı karar doğrultusunda 5 milyon TL yardımın kararlaştırıldığını ifade eden Alkış, alınan kararda CHP’li üyelerin ret karar aldığını ifade ederek CHP’li üyelerin tarih adına üzüntü verici bir karar verdiklerini söyledi.
           Akış, “Tarihimize sahip çıkmak bizlerin en asli görevidir, Selçuklulardan günümüze gelmiş, dünya üstünde tek sivil mimari örneği olan Kubadabad Sarayı’nın gelecek kuşaklara aktarılabilmesini sağlayacak olmak bizler için en büyük mutluluktur” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL