ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Liman projesi çalışmaları başladı

  Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı faaliyetleri devam liman projesi hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Başkan Taşçı yaptığı açıklamada:             “Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey Beyşehir’e geldiği zaman, kendisini..

Liman projesi çalışmaları başladı

 

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı faaliyetleri devam liman projesi hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Başkan Taşçı yaptığı açıklamada:
            “Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey Beyşehir’e geldiği zaman, kendisini yata götürüp orada bir çay ikramımız olmuştu. Oradaki sıkıntıları bizzat yerinde anlatmak için kendisini yata götürmüştük.Daha önce yaşamış olduğumuz bir teknenin alabora olması ve oradaki can pazarı, bazı olumsuzluk olmuştu. Bunların fotoğrafları ve bilgileriyle Sayın Bakan ve müsteşara arz ettim. Beyşehir’de şu anda turistik gelişme ve yat potansiyeli var ama her an için de büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Liman projesini şu sebeplerden dolayı istiyoruz. Birincisi yatların güvenliğinin sağlanması, ikincisi ise Konya’daki zengin kitleyi Beyşehir’e çekip onların burada tekne sahibi olmalarına imkan vermek.

            Sayın Bakan’a bunların ifade edince çalışmayı başlatma sözü vermişti, sağ olsun birkaç ay önce Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir heyeti göndererek burayı tekrar yerinde inceletti. Neler istediklerimiz anlattık ve onlar da bizim isteklerimiz doğrultusunda bir rapor hazırladılar.

            Raporun sonucundan bir yüzer liman, sabit dolgu sistemiyle değil de suyun konumuna göre inip kalkabilecek bir liman projesi kararlaştırıldı. İçerisine su sporları merkezi ve yüzme havuzu yapılması konusunda rapora ilave yapıldı. İki hafta önce de gölün su derinliğini ölçecek harita ekibi geldi. İskandil çalışması yaptılar. Liman yapılacak alanın haritasını ve derinliğini tespit ettiler. Buna göre gerekli raporları hazırladılar. Tahmin ediyorum Ekim’in ortalarına doğru proje tamamlanacak. Projenin içinde 100 tane küçük yat, 100 tane balıkçı teknesi ve 10 tane de büyük yat bulunacak şekilde düzenlenecek.

            Tam net olarak sahasını söyleyemezsem de, İçerişehir’in burnu ile birlikte su alma yapısının mendirekle birbiriyle kavuşacağı noktalar kuvvetli ihtimal olarak gözüküyor.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL