ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yangın Filosu güçleniyor

  Beyşehir’de orman köylerine dağıtılan 2,5 ton su taşıma kapasiteli, çekilebilir tip yangın söndürme tankeri sayısı 8’e yükseldi. Yeni yangın tankerlerinin köy muhtarlıklarına teslimi nedeniyle düzenlenen törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer..

Yangın Filosu güçleniyor

 

Beyşehir’de orman köylerine dağıtılan 2,5 ton su taşıma kapasiteli, çekilebilir tip yangın söndürme tankeri sayısı 8’e yükseldi.

Yeni yangın tankerlerinin köy muhtarlıklarına teslimi nedeniyle düzenlenen törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Bakanı İzzet Taşcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Orman İşletmesi Müdürü Şambaz Arık, köy muhtarları ve orman görevlileri katıldı.

“YANGINLARDA İLK MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ”

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, törende yaptığı konuşmada, bölgede orman yangınlarıyla mücadele filosuna 2 yangın söndürme tankerini daha dahil ettiklerini belirterek, Orman Genel Müdürlüğü imkanları çerçevesinde ilerleyen yıllarda diğer orman köylerine de yangın söndürme tankeri dağıtım işine devam edileceğini belirtti. Arık, “Yeni dağıtımını yaptığımız bu yangın söndürme tankerleri ile işletmemiz ve bölgemiz yangınlarla mücadelede biraz daha güç kazanmış olacaktır. Orman yangınlarında ilk müdahale çok önemlidir. Çıkan ve çıkması muhtemel orman yangınlarına bu tankerlerle kısa sürede müdahale etme imkanı bulunmaktadır. Bu nedenle orman idaresi ekipleri gelinceye kadar, bu tankerlerle kısa sürede yangınlara müdahale edilip, yangınları büyümeden söndürebilecektir. Dağıtacağımız tankerler, tek dingilli olup, kuyruk milinden hareket alan pompa sistemi bulunmaktadır. Deposu galvaniz saçtan imal edilmiştir. 100 metrelik hortum serilerek yangınlara müdahale edebilmektedir”dedi.

MUHTARLARDAN GÖSTERİ…

Konuşmaların ardından tankerlerin kullanımı küçük bir tatbikat ile gösterildi.Tatbikat sonrasında ise köy muhtarları tankerlerin devir teslimine ilişkin protokole imza attı.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk mıntıkasında yer alan Seydişehir ilçesine bağlı Yaylacık, Çatmakaya ve Yenice köylerine 3, Hüyük ilçesinde Suludere Köyü’ne 1, Beyşehir’e bağlı Şamlar ve Başgöze köylerine daha önce 6 yangın söndürme tankeri verildiği anımsatılırken, son olarak Beyşehir’e bağlı Fasıllar ve Damlapınar köylerine de yapılan teslimin ardından filoya ilave edilen tanker sayısının 8’e ulaştığı belirtildi.

Bu arada, Fasıllar ve Damlapınar Köyü Muhtarları Mustafa Serbes ve Osman Kalander de dağıtılan tankerler nedeniyle Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve diğer yetkililere teşekkür ederek, bu tankerleri gerek olası arazi, ev ve orman yangınlarına karşı gerekse pek çok maksatla kullanabileceklerini belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL