ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

MYO’na İki Yeni Bölüm Daha

            BEYŞEHİR – Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Aziz ÖZTÜRK, Bankacılık ve  Sigortacılık programı ile Lojistik programlarının Yüksek Öğretim Kurumundan (YÖK) onay aldığını ve 2012-2013 Eğitim öğretim..

MYO’na İki Yeni Bölüm Daha

            BEYŞEHİR – Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Aziz ÖZTÜRK, Bankacılık ve  Sigortacılık programı ile Lojistik programlarının Yüksek Öğretim Kurumundan (YÖK) onay aldığını ve 2012-2013 Eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapılacağını belirti. Öztürk, programlarda ilk yıl toplam 80 yeni öğrencinin daha Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim göreceğini açıkladı. 1989 yılında sadece bir bölüm ve 30 öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başlayan Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu bugün itibariyle 7 programda yaklaşık 1600 öğrenciyle sadece Selçuk Üniversitesi’nin değil Türkiye’nin en büyük ve saygın meslek yüksekokullarından biri haline geldiğini söyleyen Aziz Öztürk, yeni açılan bu iki bölümle birlikte program sayısının 9’a yükseldiğini ve öğrenci sayısının daha da artacağını vurguladı.

            Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Aziz ÖZTÜRK  açılan programların stratejik önemine ve günümüzdeki gelişimine dikkat çekti. Lojistik programının açılma nedenini, Uluslararası ticaretin artarak küreselleşmesi, ortak pazara girme çabaları, kara- hava-deniz yolları ulaşımında ve şirketlere sağlanan lojistik hizmetlerinde artışa neden olması bu alanda nitelikli ara elaman ihtiyacını doğurdu dedi. Öztürk, bu ihtiyacın da ancak meslek yüksekokullarından yetişecek insan kaynakları ile kapatılabileceğini hatırlattı. 

            Dünyada Bankacılık ve Sigortacılık alanındaki baş döndürücü gelişmelere ülkemizin de

kayıtsız kalamayacağını, Finans sektöründeki büyümeden Türkiye’nin  gereken payı alması gerektiğini açıklayan Yrd.Doç.Dr. Aziz Öztürk, Bankaların bireylere, şirketlere ve özellikle KOBİ’lere yönelik hizmetlerin genişlemesi nedeniyle bu sektörde nitelikli ara eleman ihtiyacı doğmuştur dedi.

Her iki meslek grubu da birlikte ya da ayrı ayrı değerlendirilseler dahi hizmet sektöründe hızlı teknoloji kullanımları ve artan insan kaynağı ihtiyaçları ile hizmet sektörünün öncüleridirler. Ayrıca bu sektörlerde sürekli nitelikli meslek elemanlarına olan talep artmaktadır. Bu talebi karşılamanın yolu da sürekli yeni meslek elemanlarının yetiştirilmesiyle mümkündür.

S.Ü Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk sözlerini Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan yeni programların şehrimize ve okulumuza hayırlı olmasını temenni ederim diyerek tamamladı.           

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL