ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Oltacılardan yasağa tepki

           BEYŞEHİR – Göl kıyılarında sudak yasağının sona ereceği 1 Mayıs tarihine kadar olta avına izin verilmeyecek olmasına anlam veremediklerini belirten olta tutkunları, kararın yeniden gözden..

Oltacılardan yasağa tepki

 

         BEYŞEHİR – Göl kıyılarında sudak yasağının sona ereceği 1 Mayıs tarihine kadar olta avına izin verilmeyecek olmasına anlam veremediklerini belirten olta tutkunları, kararın yeniden gözden geçirilmesini isterken, bu konuda önceki yıl olduğu gibi yine geri adım atılacağını düşündüklerini belirtiyor.
         Olta tutkunu Cemil Uyar, yaptığı açıklamada, 3 yıldır bu işi hobi olarak yaptığını, bu süreçte avladığı balık miktarının 20 bile olmadığını belirtti. Olta avcılığının göle zararı olmadığını savunan Uyar, “Haftada belki yakalayacağımız balık sayısı bir ya da iki. Boş vaktimizi kahvehanede ya da başka yerlerde geçireceğimize gelip burada hobi olarak vakit geçiriyoruz. 3 seneden beri bu işi yaparım, 20 tane balık tutmuşluğum yoktur. Küçüklerini zaten salarız.                                                                                  15 Mart’tan sonra göl kıyılarında olta avcısı olmadığı takdirde gerideki kaçak avcılara fırsat tanınmış olacaktır.”diye konuştu.
          Olta tutkunu Ahmet Yıldırım da, oltanın çok fazla meraklısı olmamasına rağmen bu tür yasaklara karşı olduğunu belirtti. Bölgenin insanının bahar döneminde olta avını bir nostalji olarak yaptığını savunan Yıldırım, “Yani gölün kenarında kaç kilo, kaç ton balık tutacak olta avcısı? Önemli olan içerideki kaçağı yakalasınlar yeter. Bu insanlar zevk için, o da bir ya da iki tane çıkacak da avcılık yapacak. Kanalda serbest deniyor ama zaten kapakların önünde kafes var, kanala balık zaten geçmez. Yasak düşünceyi savunanlar, göle hakim olsunlar yeter.”ifadesini kullandı.
          İzmir’de ikamet ederken olta meraklısı olması nedeniyle Beyşehir’e yerleşmeye karar verdiğini belirten Cengiz Akın ise, “İzmir’de oturuyordum, eşim buralı. O yüzden buradan bir ev satın alarak Beyşehir’e yerleştim. Sadece balık merakım nedeniyle geldim. Yasaklanırsa geri döneceğim”diye konuşurken,şunları ekledi: “Saçma geliyor bu yasaklar bana. Esas gölün içerisine ağ, ığrıp atanları yakalasınlar. Biz zevkine bu işi yapıyoruz. İşte bir tane tuttum, 10-15 tane tutacak halimiz yok. Geçen sene tepkiler üzerine göl kıyılarındaki olta avcılığı ile ilgili geri adım atılmıştı. Bu yıl da geri adım atılacağını düşünüyorum.Yarın bir gün havalar güzel olacak, insanlar buraya çoluk çocuk gelecek. Ne yapacak? Bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL