ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Organik tarım için gün sayıyorlar

  HÜYÜK – Bede merkezinde yapımı tamamlanan göletin ardından bölgedeki daha geniş tarım alanlarını suyla buluşturması planlanan ikinci gölet projesi için de düğmeye basıldı. Göçeri Belediye Başkanı Mehmet Bülbül, gazetecilere..

Organik tarım için gün sayıyorlar

 

HÜYÜK – Bede merkezinde yapımı tamamlanan göletin ardından bölgedeki daha geniş tarım alanlarını suyla buluşturması planlanan ikinci gölet projesi için de düğmeye basıldı.

Göçeri Belediye Başkanı Mehmet Bülbül, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşim merkezinde halen tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonominin olduğunu vurguladı. Tarımda hububat ekilişinin yanı sıra son dönemde bu konuda isim yapan komşu beldelerin örnek alındığını ve çilek gibi meyve yetiştiriciliğinin de başladığını ifade eden Bülbül, şu bilgileri verdi:

“Göçeri olarak hedefimiz bölgemizde organik tarıma geçmektir. Gölet ve damlama sulama projeleri ile bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. 275 bin mektreküp su tutma havzasına sahip İl Özel İdaresi desteğiyle yapılan ilk göletimiz yaklaşık olarak 500-600 dekarlık bir alana hitap edecek. Mevcut göletimizin üç katı su tutma havzasına sahip olacak ikinci göletin yapımı için de DSİ’ye müracaatımızı yaptık. Yapımı tamamlanan göletimiz kış döneminde su tuttu ve bu yıl beldemizdeki bahçelerimizi salma sistemle sulamaya başlayacağız. Ama, organik tarıma geçiş için önemli gördüğümüz göletin hemen arkasından damlama sulama projemizin de devreye girmesi için önümüzdeki yılı bekliyoruz. Gelecek yıl innşallah göletle birlikte damla  sulama sistemi de faliyete geçecek. Önümüzdeki günlerde temel sondajı yapılacak ikinci göletimizin de  dönemimizde devreye girmesini istiyoruz. Bu projeler hayata geçtiğinde damla sulama ile birlikte bölgemizde meyvecilikte hamle yapacağımıza inanıyoruz. Bu konuda isim yapmış ve çilek gibi meyvecilikte isim yapmış komşu yerleşim birimlerimizi örnek alıyoruz. Bölgemizde ayrıca bağcılığın gelişmesi için de birtakım çalışmalar yürütüyoruz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL