ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Orman Köylerine Tanker

         BEYŞEHİR – Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nün Beyşehir-Seydişehir Karayolu üzerindeki Genek deposunda gerçekleştirilen dağıtım töreninde Beyşehir’in 3, Seydişehir’in 2 ve Hüyük ilçesinin 1 köyüne su tankeri verildi…

Orman Köylerine Tanker

 

       BEYŞEHİR – Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nün Beyşehir-Seydişehir Karayolu üzerindeki Genek deposunda gerçekleştirilen dağıtım töreninde Beyşehir’in 3, Seydişehir’in 2 ve Hüyük ilçesinin 1 köyüne su tankeri verildi. Törene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Fahri  Us, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erkan Macit, Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık,  AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, daire amirleri, orman işletme şefleri, köy muhtarları, orman teşkilatı mensupları katıldı.
       Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, törende yaptığı konuşmada, dağıtılan su tankerlerinin orman yangınlarının yanı sıra ev, tarla, bahçe ve anız yangınları gibi durumlarda da kullanılabileceğini belirterek, tankerlerin teknik özellikleri hakkında  bilgiler verirken, “Su tankerleri 1 Haziran-30 Kasım tarihleri arasında içerisi su dolu vaziyette hazır bekleyecekler. “dedi. Su tankerlerinin 2,5 ton su taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirten Arık, kuyruk milinden hareket alan pompa sistemi mevcut olduğunu aktararak, “Deposu paslanmaz galvanizli saçtan imal edilmiş ve 100 metre hortum serme kapasitesine sahip 15-20 metre mesafeye tazyikli su sıkılabiliyor.”diye konuştu. 
     Su tankerlerinin Beyşehir’in Hüseyinler, Gökçekuyu ve Karahisar, Seydişehir’in Kuran ve Kozlu, Hüyük ilçesinin ise Pınarbaşı köyüne tahsis edildiğini de vurgulayan Arık, “Bu 6 su tankeri ile işletmemizin yangın filosu daha da güçlenmiş olacak. En ücra yerlere vermeye gayret ettik. Yangına hassasiyetlerini dikkate alarak bunların dağıtımını gerçekleştirdik. Genel müdürlüğümüzün de politikası bu yönde. İşletme müdürlüğümüzün sınırlarında daha önce de 9 tane su tankeri vermiştik. Bugün vereceğimiz 6 tane su tankeri ile bu sayı 15’e çıkmış olacaktır.”dedi.
      Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, konuşmasında, Beyşehir Orman İşletmesi’nin 1 Haziran’da başlayacak olan yangın sezonuna ciddi bir şekilde hazırlanmış olduğunun gözüktüğünü belirterek, “Ormanlarımız milli zenginliklerimizdir, milli servetlerimizdir. Son yıllarda Türkiye’nin orman varlığının, çok şükür ki orman teşkilatının çalışması, milletimizin orman sevgisinin artması ve orman bilincinin yükselmesi sayesinde hızla arttığını görüyoruz. Ormanlarımızın gençleştirildiğini, rehabilite edildiğini, güçlendirildiğini memnuniyetle görüyoruz. Ancak bu kadar çalışmanın bu kadar gayretin sonucunda elde edilen bu varlıklar bir çakmağa, bir kibrite, bir sigara izmaritine bağlı olarak zaman zaman çok büyük tahribatlar görüyor, büyük zararlar alıyor. Orman yangınlarına karşı işte bu nedenle çok hassas davranmalıyız. Gerek teşkilatımızın ekipmanının güçlendirilmesi, gerekse milletimizin, köylümüzün, şehirlimizin, orman yangınlarının çıkmaması için çok dikkatli olması, yaptıkları faaliyetlerde ormanı risk altına sokacak herhangi bir davranış içerisine girmemesi gerekiyor.”dedi.
       Dağıtılacak su tankerlerinin son 4-5 yılda Türkiye’nin her tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya başladığını da vurgulayan Başıbüyük, ilk müdahalenin de önemine dikkat çekerek, “Söndürmede ilk müdahale yeterli ve zamanında yapılırsa çok başarılı olunur. İlk müdahalenin iyi yapılması için bu tankerler dağıtılıyor.”dedi.
        Konuşmaların ardından su tankerleri Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve diğer protokol mensupları tarafından hak sahibi köylerin muhtarlarına teslim edildi.
        Su tankerlerinin tesliminin ardından görevliler tarafından muhtarlara ve kullanıcılarına teknik bilgiler verildi. Ardından bir su tankerinden su sıkılarak tatbiki olarak çalışma sistemi gösterildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL