ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Orman yangını söndürüldü

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde çıkan ormanı söndürüldü.  Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Huğlu beldesinde öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Saat 14.00 sıralarında bölgedeki bir bahçede temizlik amacıyla yakılan ateşin neden olduğu tahmin..

Orman yangını söndürüldü

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde çıkan ormanı söndürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Huğlu beldesinde öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Saat 14.00 sıralarında bölgedeki bir bahçede temizlik amacıyla yakılan ateşin neden olduğu tahmin edilen yangına ihbar üzerine Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nün arazözleri sevk edildi. Alevlere Beyşehir ilçe merkezi, Huğlu beldesinin yanı sıra çevre belde belediyeleri bünyesindeki itfaiye araçları da takviye olarak gönderildi. Orman yangını, saat 17.00 sıralarında daha geniş bir alana yayılmadan kontrol altına alındı. Yaklaşık 2,5 saatlik bir çalışmanın ardından söndürülen orman yangınının olduğu bölgede halen soğutma faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, orman yangını sonucu aralarında bölgede bulunan çok sayıda sebze bahçesinin de yer aldığı 6 hektarlık sahanın yandığını bildirdi. Yangın sonucu ise 2-3 hektarlık karaçam ve sedir ağaçlarının zarar gördüğü öğrenildi. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de orman yangını çıkan bölgeye giderek yetkililerden durum hakkında bilgi aldı. Jandarma, orman yangınının çıkış sebebi ile ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL