ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Örnek hayırsever!

             BEYŞEHİR – Ankara’da ikamet ederken, Beyşehir’deki eğitim çalışmalarına maddi destek vererek okul yaptıran  hayırsever emekli 80 yaşındaki Süheyla Doğu Çataloğlu,baba ve annesinin isimlerinin baş..

Örnek hayırsever!

 

           BEYŞEHİR – Ankara’da ikamet ederken, Beyşehir’deki eğitim çalışmalarına maddi destek vererek okul yaptıran  hayırsever emekli 80 yaşındaki Süheyla Doğu Çataloğlu,baba ve annesinin isimlerinin baş harflerinin de bulunduğu “Süheyla Doğu” ismini taşıyan 8 derslikli ortaokulu  görmek için ziyaret etti. Okulun idareci, öğretmenleri ve öğrencileri ile tanışarak, sınıfları gezen hayırsever Çataloğlu,  “Çok çalışın, doğru, dürüst olun, vatana, millete  faydalı insanlar olun” diye de çocuklara nasihatlerde bulundu.

ŞİMDİKİ ADIYLA SÜHEYLA DOĞU ORTAOKULU…

Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü’nde 27 yıl memur olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve babasından kalan mirasın yanısıra birikimleriyle memleketi Beyşehir’e bir okul yaptırmaya karar veren Çataloğlu, bu kapsamda  milli eğitim teşkilatına 400 bin liralık bağışta bulundu.

       Sadece yapılırken gelebildiği son halini göremediği Beyşehir’de yaptırdığı okulun tamamlanıp eğitim öğretime başlamasının ardından yerinde görmek isteyen 80 yaşındaki hayırsever Çataloğlu, soluğu  Beyşehir’de aldı.  Okul ziyaretinde eğitim yuvasının çalışanlarıyla tanışırken, sınıfları da gezen 80 yaşındaki hayırsever, bir sınıfta öğrencilerin arasında sıraya oturdu. Duygulu anlar yaşadığı gözlenen Çataloğlu, öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulundu. “Çok çalışıp, adam olun, doğru olun, vatana millete faydalı olun, haksızlık etmeyin çocuklar’ diyen Çataloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Yapılırken görmüştüm de, yapıldıktan sonra ilk defa görüyorum. 3 senedir hasta idim, sonra bir daha gelemedim. Bu sene ayaklarım biraz tutunca ‘aman dedim, ölmeden önce okulu bir gideyim, göreyim’ dedim Ne diyebilirim ki, güle güle otursunlar. Devletimize, milletimize faydalı olsunlar, üç kağıtçı olmasınlar, başkasına bakma”diye konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ…

Hayırsever Çataloğlu’na  yaptırdığı okulunu ziyaret etmesinden ve eğitime verdiği katkılardan dolayı bir plaket  takdim edilirken, okulun resminin yer aldığı bir tablo hediye edildi. Plaketi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen , Çataloğlu’na takdim etti. Taşdelen’e de okulun yapılmasındaki katkılarından dolayı Süheyla Doğu Ortaokulu Müdürü Muttalip  Göçken tarafından bir plaket sunuldu.

Okul bahçesinde toplanan öğrencilere de hitaben konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen,  hayırsever Çataloğlu’na eğitime olan katkılarından dolayı minnet ve şükran dolu olduklarını söyledi. Taşdelen, “İnşallah ilçemizde Süheyla Abla gibi eğitim gönüllüsü, eğitim sever olarak, hayırsever olarak inşallah daha çok hayırseverimiz çıkar. Böylelikle, ihtiyacımız olan bir çok okulumuzu yaptırırız ve eksiklerimizi gideririz diye düşünüyorum.” dedi.

Bu arada, okulda öğrenim gören 8’inci sınıf öğrencisi   Muhammet Kemal Kendir de, okullarını yaptıran hayırsever Süheyla Doğu Çataloğlu’nun gök kubbede hoş bir sada bırakabilmek ve hayır duası alabilme arzusuyla eğitime destekte bulunduğunu vurgulayarak, “Okulumuz onun sayesinde bugünkü haline gelmiştir. Beyşehir halkı adına kendilerine şükran ve minnet duygularımı iletmek istiyorum. Bu davranışı inşallah tüm halkımıza örnek olur”diye konuştu.

OKULU BİRİKİMLERİYLE YAPTIRDI…

Beyşehir’e bir okul kazandıran 80 yaşındaki Süheyla Doğu Çataloğlu, okul ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir’de ilkokul birinci ve ikinci sınıfı okuduktan sonra Konya’da ortaokul ve liseyi tamamladığını, 27 yıl çalıştığı PTT Genel Müdürlüğü Plan Bütçe Daire Başkanlığı’nda emekli olduktan sonra eğitime bir okul kazandırma kararı aldığını söyledi.

Uzun yıllardır bir okul yaptırmak istediğini, babasının vefat etmesinin ardından hissesine düşen miras ve birikimlerini bir araya getirdikten sonra Konya’da okul yaptıracak bir yer aradığını ve bunu öğrenen Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen’in önerisiyle Beyşehir’e bir okul yaptırmaya karar verdiğini anlattı. Çataloğlu, yaptırdığı okulunda öğrenim gören öğrencilere de seslenerek, “Ne meslek seçerlerse seçsinler, doğru, dürüst, vatana millete sahip çıkacak, Atatürkçü çocuklar olmalarını istiyorum. Hırsız, soysuz olmayan çocuklar istiyorum.”diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL