ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Özaltun’a Yılın Başarılı Belediye Başkanı Ödülü

BEYŞEHİR – Kayseri’de düzenlenen Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ‘Yılın Yerel Yöneticileri” ödülleri sahiplerini buldu.       Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından Beyşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği..

Özaltun’a Yılın Başarılı Belediye Başkanı Ödülü

BEYŞEHİR – Kayseri’de düzenlenen Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ‘Yılın Yerel Yöneticileri” ödülleri sahiplerini buldu.
       Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından Beyşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “evde bakım hizmetleri” projesi Belediye Başkanı Murat Özaltun’a sağlıklı yaşamı destekleme dalında yılın başarılı yerel yöneticisi ödülünü kazandırdı. Yılın başarılı yerel yöneticileri seçilen isimler arasında yer alan Başkan Özaltun, ödülünü  katıldığı törende aldı. Kayseri’nin Hacılar İlçesi’nde Hacılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende ödülünü aldıktan sonra kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun, burada yaptığı konuşmada, 1,5 yıllık bir belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, bu kısa süre içerisinde Belediye olarak onlarca projeyi hayata geçirip hizmete sunduklarını anlattı.
        Bu projeler içerisinde en önemlisi ve en anlamlısının Beyşehir Belediyesi olarak uygulamaya koydukları “Evde Bakım Hizmetleri” projesi olduğunu belirten Özaltun, “Birçok projeler hayata geçirebilirsiniz, hatta binalar dikip, gökdelenler yapabilirsiniz. Ama, insanların gönlüne, kalbine inemezseniz, o memlekette hiçbir şey yapmamışsınızdır. Bizim amacımız da, bu düşünceden hareketle insanlarımızın kalbine ve gönlüne girebilme yolunda projeler üretmek, onların dua ve teveccühlerine layık olabilmekti. Göreve gelir gelmez bu projemizi devreye koyup evde bakım hizmetlerinin  Beyşehir’imizde uygulamasını hayata geçirdik.”dedi.
       Beyşehir’de yaptıkları bir yaşlı ziyaretinde, evde bakıma ihtiyacı olduğunu hissettikten sonra bu projeyi geliştirip uygulamaya karar verdiklerini anlatan Özaltun, şöyle devam etti: “Dedik ki,eğer çoluk çocuk, yaşlı yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizin hizmetkarıysak, bu hemşehrilerimizin de hizmetini yapmak zorundayız. İçerisinde evde bakımla birlikte kişisel bakımlarının da yapılabileceği bir proje olmalıydı. Evde sağlık hizmetini devletimiz zaten yerine getiriyor, biz de bakım hizmetini yerine getirelim diye başladık. Kurduğumuz bu birimde çalışanlarımız, yaşlılarımızın evine gider, evinin camını, koltuğunu, halısını siler süpürür, temizlenmesi gereken ne varsa temizler, gerekirse perdesini takar,akla gelebilecek birçok hizmeti yerine getirdikten sonra bireysel temizliklerini de yapar, ardından şu soruyu yöneltir; ‘başka bir isteğiniz var mı?’ diye. İnanın başka hiçbir şey istemediklerini görüyoruz. Çalışanlarımıza gittikleri evlerde bu yaşlı insanlarımız öyle içten sarılıyorlar ki, tıpkı bir annenin babayı, tıpkı bir annenin,babanın çocuğunu kucakladığı gibi içten, samimi bir şekilde kucaklayıp minnet duygularını ifade ediyorlar. Özellikle şunu yapıyoruz, bayramlarda annemizle babamızla daha bayramlaşmadan evde bakım hizmeti verdiğimiz yaşlı insanlarımızın evlerine giderek onlarla bayramlaşıyoruz. Artık ‘nerede belediye başkanı’ demiyor, ‘nerede benim oğlum’ diye soruyorlar. Biz şunu öğrendik ki,  insanların gönlüne kalbine girmeye başlamışız. İyi ki belediye başkanı olmuşum, iyi ki bu kutsal görevi yapmayı Allah’ım bize nasip etmiş diyorum. Belediye başkanı olarak yapmış olduğumuz görev inanın çok ağır, üzerimizde müthiş bir yük var ama böyle sıkıldığımızda, yılgınlık hissettiğimizde ilk yaptığımız şeylerin başında evde bakım hizmetini verdiğimiz teyzelerimiz ve amcalarımızı ziyaret etmek oluyor.  Çünkü, oraya gittiğiniz anda üzerinizdeki tonlarca yükü atıyorsunuz. Tüm belediye başkanlarımıza da bu hazzı mutlaka yaşamalarını öneriyorum. Tek isteğimiz bizim onlardan, bizlere dua etmesi, teveccüh göstermesi. Görülüyor ki, halkımız da bize teveccüh gösteriyor ki, Yerel Yönetimler Dergisi anketinde bize oy kullanmışlar. Allah onlardan da razı olsun. İnşallah yaşlılarımızın yanısıra yediden yetmişyediye tüm hemşehrilerimize üreteceğimiz yeni yeni projelerimizle birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda evde bakım hizmetlerini büyük bir özveriyle yürüten bu birimdeki çalışanlarımıza da teşekkür ediyor ve onları Belediye olarak aldığımız bu ödülden dolayı tebrik ediyorum.”
       Ödül töreninde konuşan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz da, amaçlarının Türk belediyeciliğine katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, “Belediye başkanlarımızın ve hatta belediye çalışanlarımızın bir projeyi üretme ya da uygulama aşamasında emsal teşkil edecek, başka belediyelerimizden ve belediye başkanlarımızdan, onların tecrübelerinden istifade etmeleri yerel yönetimlerimize önemli kazanımlar sağlayacak, aynı zamanda Türk belediyeciliğinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu noktada köprü vazifesi görmek biz Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi ailesinin başlıca hedefleri arasındadır” dedi.
        Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi’nin 100.sayısının da kutlandığı gecede diğer ödüller de sahiplerini buldu. 19 ayrı hizmet kategorisinde ayrı ayrı değerlendirilerek belirlenen ödüller, hak sahibi büyükşehir, il, ilçe ve metropol ilçe ve belde belediye başkanlarına takdim edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL