ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sebzecilerden dona karşı önlem

  Beyşehir’de gece hava sıcaklığı eksilerin altında seyrederken, pazarcı esnafı ve ilçe merkezinde faaliyet gösteren manavlar, mallarını elektrikli ısıtıcı ve battaniyeye sararak korumaya çalışıyor. Pazarcı İbrahim Demirci, akşamları tezgahını kapatırken..

Sebzecilerden dona karşı önlem

 

Beyşehir’de gece hava sıcaklığı eksilerin altında seyrederken, pazarcı esnafı ve ilçe merkezinde faaliyet gösteren manavlar, mallarını elektrikli ısıtıcı ve battaniyeye sararak korumaya çalışıyor.

Pazarcı İbrahim Demirci, akşamları tezgahını kapatırken işyerinde bulunan sebzelerin üstünü battaniye ile örtüp, dükkanının çevresini naylonla çevirdiğini, ayrıca elektrikli ısıtıcı kullandığını söyledi.Daha sonra malların karton ile kapattıklarını belirten Demirci, “İçerinin sıcaklığını muhafaza etmek için elektrikli ısıtıcılarımızı zaman ayarı yaparak açık bırakıp gidiyoruz. Maksadımız müşterimize donmuş ürün satmamak”diye konuştu.
Bu seneye kadar böyle kış görmediklerini belirten Mehmet Taş ise, meyve ve sebzenin dondan kolay etkilendiğini belirterek, “Kış bizim için çetin geçiyor. Ürünlerimizin donmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Sabaha kadar ısıtıcı yakıyoruz. Bu sefer de elektrik faturaları çok geliyor” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL