ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sevgi evlerinin temeli atıldı

            HÜYÜK – Çavuş beldesinde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, AK Parti Hüyük İlçe..

Sevgi evlerinin temeli atıldı

 

          HÜYÜK – Çavuş beldesinde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Ali Kayhan,bazı belde belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 
          Törende konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Çavuş’ta çok güzel bir hizmetin temelinin atıldığını belirterek, “Biz de bu temeli atıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz”dedi. Akış, hanımların bir işe el attığında azim ve kararlılıkla neler başarabileceğinin belki de önemli göstergesinin bu olduğunu belirterek, “İşte ortak iradeyle, el ele, kol kola, gönül gönüle verildiğinde mekanların hiçbir önemi yok. Muhakkak size de ilk başladığınızda demişlerdir ki; ‘Çavuş’ta huzurevi olur mu, ilçelerde bile yok’ diye… Ama işte azmin göstergesi bu. Azmetti mi insan neleri başarıyor. İşte burada belki şu an bazı illerde bile bulunmayan bir yaşam merkezi ve sevgi evlerini n temellerini sizlerin gayretleriyle burada atacağız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bizim en önemli yanımız, 10 yıldan beri sosyal devlet, sosyal devlete yaptığımız yatırımlarda bir amacımız, saikimiz var. O da ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’. Artık Türkiye’de devletin ali menfaatleri değil, önce insanımızın, vatandaşımızın ve milletimizin ali menfaatleri ön plandadır.”dedi. 
           Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de konuşmasında, temeli atılacak yaşam merkezleri ve sevgi evleri hakkında bilgiler verdi.  Bu projenin, 3 yıl önce bir hayal ve söz olarak dünyaya geldiğini vurgulayan Çiğdem, “Hayallerimiz olgunlaştı ve geçen yıl fiiliyata geçerek derneğimiz kuruldu. Bu cesur girişimlerinden dolayı dernek yönetimindeki tüm hanımefendileri kutluyorum. Şu anda sevgi evlerinin birinin temelini atmak için burada bulunuyoruz. Seneye kısmet olursa, hedefimizde bir sapma olmazsa sizlerin vereceği destekle 12 binanın da açılışını hep beraber yapacağız. Toplamda 5 bin 500 metrekare kapalı alandan oluşan binalarda her yaş için 25 metrekarelik yaşam alanı ve özel odalar düşünülmüştür. Tüm sosyal aktiviteleri içerisinde barındıran bu proje, ülkemizde Bakanlığımızın filiyata geçirmeye çalıştığı bir proje olup, yaşanılabilirliği daha kolay kılmakta ve huzurevi terimini de hayatımızdan çıkararak, tel örgülerini ortadan kaldırmaktadır. Toplam 11 bin metrekare alanda başlatılan inşaat çalışmaları, belediyemizce yeni arsaların tahsisi ile ihtiyaç halinde 30 bin metrekareye kadar çıkarılabilecektir. 150 yatak kapasiteli projemiz 5 yıldızlı bir otelin konforunu hiç araçmayacak şekilde dizayn edilmektedir. Yaşlılara saygı ve hürmet, dinimizin ana temellerindten biridir. Değişen toplumumuzda, ekonomik geçim sıkıntıları ve yaşam kalitesinin yükselmesi,  yaşam merkezlerinin önemini bir kat daha artırmıştır. Hiçbirimiz aslında huzurevlerinin olmamasını istememekteyiz. Belki yapımına kızabiliriz de… Ama unutmayalım ki, bizleri nasıl bir geleceğin beklediğini hiç bilmiyoruz. Biz yaşlımıza, düşkünümüze, garibimize, gurabamıza sahip çıkacağız ki, devletimizin temelleri de sağlam ve yıkılmaz olsun.”dedi.
           Çavuş Kasabası Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rukiye Çuhacı da yaptığı konuşmada, dernek olarak bu işe gönül verdiklerini söyledi. Çavuş Belediyesi’nin de   bu projeye tam destek verdiğini belirten Çuhacı, “Yaptığınız yardım ve desteklerin devamını bekliyorum. Kermesimize yaptığınız yardım ve bağışların bir kuruşu dahi boşa harcanmamıştır, harcanmayacaktır. Küçük küçük, emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Emin adımlar atabilmemiz, derneğimize yapılacak olan bağışlarla mümkün olacaktır. Bu işin yararına ve bize inanan, gönül veren herkesten bunu bekliyorum. Bu temelin köyüme ve yöre halkıma hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından butona basılarak temele ilk harç konuldu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL