ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Seyit Onbaşı Galası

  HÜYÜK-Çanakkale kahramanımız Seyit Onbaşı’nın sinema filmi çekimlerinin tamamlanmasının ardından galası, çekimlerin büyük bölümünün yapıldığı  Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde gerçekleştirildi. İlmen Beldesi  Futbol Sahası’nda yapılan gala gecesi programına İlmen..

Seyit Onbaşı Galası

 

HÜYÜK-Çanakkale kahramanımız Seyit Onbaşı’nın sinema filmi çekimlerinin tamamlanmasının ardından galası, çekimlerin büyük bölümünün yapıldığı  Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde gerçekleştirildi.

İlmen Beldesi  Futbol Sahası’nda yapılan gala gecesi programına İlmen Belde Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, İzmir Gülnar Tiyatrosu’nun sahibi ve Seyit Onbaşı filminin yapımcısı İsmail Gülnar ve film oyuncuları ile İlmen halkı katıldı.

Filmin yapımcısı İsmail Gülnar,  film gösterime girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 ay önce İlmen beldesinde Seyit Onbaşı filminin çekimleri için ‘motor’ dediklerini anımsatarak, “Bugün de bu filmin galası için İlmen beldesinde bir araya geldik”dedi.

Çanakkale kahramanı Koca Seyit lakaplı Seyit Onbaşı’nın 8 ay devam eden film çekimlerini yaşanan tüm zorluklara ve maddi imkansızlıklara rağmen tamamlamayı başardıklarını dile getiren Gülnar, “Başta İlmen Belediye Başkanımız Hürriyet Şahin olmak üzere,  Çanakkale Valimiz, Özel İzmir Koleji ve birçok dostlarımızın küçük de olsa katkılarıyla bitirmeyi başardık.”dedi.

            SIRADA “ÇETE AYŞE”  FİLMİNİN ÇEKİMLERİ VAR…

            Sırada yeni bir film çalışması olduğunu da belirten Gülnar, kısmet olursa bundan sonra  Kurtuluş Savaşı ve milli mücadelenin önemli kadın kahramanlarından ‘Çete Ayşe’ lakaplı Aydınlı Emir Ayşe Efe’nin yaşamını beyaz perdeye uyarlayacaklarını söyledi.  Gülnar, Aydınlı Yazar Sabahattin Burhan’ın yazdığı eserin film çekimlerinin Nazilli ilçesinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ekibiyle birlikte Seyit Onbaşı filminin galasında yeniden bir araya gelmekten  ve verdiği sözü yerine getirmekten oldukça mutlu olduğunu dile getiren Gülnar, şöyle devam etti:

            “Söz verdim başkanımıza ‘galayı burada yapacağız’ dedim. Ama, bunun galası aslında Seyit Onbaşı’nın köyüne yakışırdı. Orada yapmak gerekirdi. Biz burada başladığımız için, kibriti burada çaktığımız için burayı daha uygun gördük.  Ama gönlümden şu geçiyor; mutlaka Seyit Onbaşı’nın köyünde, onun torunlarıyla birlikte bu filmin tekrar bir galasını yapmak istiyorum. Çünkü orada da bu filmin çekimleri oldu. Bununla ilgili Çanakkale valimizle görüşeceğiz, inşallah onun desteğini de isteyeceğiz.  Balıkesir valimizi de bu işin içine sokacağız. Balıkesir valimiz, bugüne kadar bir ses soluk çıkmadı  kendisinden. Bir ziyaret edeceğiz, kendisiyle sohbet edip konuşacağız. “

            “GÜNDÜZ FİLM ÇEKTİM, GECE TİYATRO YAPTIM”

            İsmail Gülnar, filmin çekimleri ile ilgili yaşadığı zorlukları yinelerken, sponsor desteği bulamamaktan da yakındı. ‘Ben şimdi diyorum ki, bir dizi çekseydik, mankenlerle ilgili bir film çekseydik, bize herkes sponsor olmaya çalışırdı.” İfadelerini kullanan Gülnar, “Sponsor desteğini çok az buldum,  ben tiyatrodan kazandığım paralarla bu filmi  çektim. Gündüz film çektim, gece tiyatro yaptım; tiyatrodan aldığım 3-5 bin lira paralarla  bu filmi çektim. Çoğu yemek yemediğimiz zamanlar oldu, üzüldük”dedi.  Gülnar, şunları kaydetti:

            “Ben bir gaziyim, çok şaşırdım; böyle bir kahramanın hayatını çekmek, çekerken bize destek olmamak kadar kötü bir şey yok.  Çok üzüldüm ve ben çok zorluklarla bu filmi çektim, kimi dedi basında ‘kefen parasını  koydu’…  Bunlar güzel sözler bizim için…  Ama onlar da alındılar; basın da çok üzüldü,  ‘niçin biz bu filme destek alamadık,  niçin biz bu filme sponsor bulamadık’ diye…  Ama ben yapacağıma inandım, Türk milletine güvendim, küçük küçük de olsa,  yüreği sevgiden ,sanattan geçen Koca Seyit’i,  Koca Seyitler’i seven kahramanlarımız  sayesinde biz bunu başardık.  İnşallah ben böyle kahramanların hayatını çekmeye devam edeceğim.”

Gülnar, 60 dakikanın biraz üzerinde bir süreye sahip filmin bundan sonra Türkiye’nin her yerinde gösterime gireceğini, televizyon kanallarında da halkın Seyit Onbaşı’yı filmiyle tanıyacağını belirterek, gala için İlmen’de bir araya gelen vatandaşlara da teşekkür etti.

FİLMDE ROL ALAN İLMENLİLER, KENDİLERİNİ İZLEDİ…

Gala gecesindeki ortamdan çok mutlu olduğunu kaydeden Gülnar, İlmen’de yaşayan birçok insanın bu filmde rol aldığını belirterek, “Kendilerini izlemeye geldiler buraya. Bakalım nasıl olacak, arkadan izleyeceğim; ‘mimikleri ve duyguları nasıl’ diye. Çünkü orada kendilerini görüp kendilerini yaşayacaklar. Seyit Onbaşı gibi büyük bir yapıt da onlar da var.”diye konuştu.

Bu arada, İlmen Belde Belediye Başkanı Hürriyet Şahin de, gala gecesinde bir araya gelen İlmenliler’e hitap etti. İsmail Gülnar ve ekibinin gala içinde beldede olma nedeninin İlmen için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Şahin, “Ben hayatımda iki savaşa önem veririm; bir tanesi Uhud Savaşı, diğeri Çanakkale Savaşı. Birinde eğer yok olsaydık, İslamiyet yok olacaktı. Diğerinde eğer yok olsaydık, Anadolu’da Türk kalmayacaktı. Böyle bir savaşın gazilerinden olan Seyit Onbaşı bizim için, Türkler için, Anadolu Müslüman Türkleri için çok önemli. Bunu hem Türkiye’ye, hem dünyaya mal etmek istedik. Çekilen bu film belki dizi filmler gibi değil, bu Seyit Onbaşı’nın askerlikten sonraki yaşama mücadelesini gösteren ama bizim ona sahip olduğumuzu da gösteren bir film.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından filmin yapımcısı İsmail Gülnar Başkan Şahin’e,  Çanakkale’den özel olarak getirdiğini söylediği küçük bir Koca Seyit biblosu hediye etti. Ardından çekimleri tamamlanan Seyit Onbaşı filmini İlmen halkı birlikte izledi. Filmin sona ermesinin ardından İsmail Gülnar Tiyatrosu Yemen Türküsü adlı tiyatro oyununu sahneledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL