ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sigara Keyfi Pahalıya Patlıyor

             BEYŞEHİR-Beyşehir’de, tiryakilerin yasak olan kapalı mekanlardaki sigara keyfi, cezayla noktalandı.             Beyşehir’de 4207 sayılı kanun hükümlerinin uygulanması kapsamında, tütün denetim..

Sigara Keyfi Pahalıya Patlıyor

 

           BEYŞEHİR-Beyşehir’de, tiryakilerin yasak olan kapalı mekanlardaki sigara keyfi, cezayla noktalandı. 
           Beyşehir’de 4207 sayılı kanun hükümlerinin uygulanması kapsamında, tütün denetim ekibi denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde artık kapalı mekanlarda sigara içtiği belirlenen kişi ya da işletmelere uyarı yapılmadan, direk ceza kesiliyor. Sigara denetimlerinde tablet bilgisayarlardan da istifade ediliyor. Uydu destekli tabletlerde ihbarlar anında harita üzerinde belirlenip, uydu üzerinden takip ediliyor. GPS ve GSM/GPRS teknolojilerine sahip tablet bilgisayarlar, tütün ve tütün ürünleri kullanımının yasak olduğu alanlarda denetim yürüten ekiplerin 184 (SABİM) yazılımı ile entegrasyonunu sağlarken, sayısal haritalar üzerinde izlenmesi, acil durum uyarılarının, ihbar kayıtlarının iletilmesi, raporlanması ve benzeri işleri gerçekleştiren donanım ve yazılımlardan oluşan bir sistem olarak dikkat çekiyor.  Sistem, bu yönüyle, denetim ekiplerinin bilgisayar ortamında uydu üzerinden anında takip edilmesine olanak veriyor. Denetim ekipleri, ayrıca sigara içilen ortam ve kişilerin yasağa uyup uymadığını tablet bilgisayarlarla çekilen görüntülerle tesbit edip, gerekli işlemleri yapıyor.

BEYŞEHİR’DE 2012’DE DENETİM SAYISI ARTTI…

           Beyşehir’de 2012 yılında bir önceki yıla göre de tütün denetimi sayısında gözle görülür bir artış kaydedildi.
           Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Belediyesi görevlilerinden oluşan Merkez Tütün Denetim Ekibi, 4207 Sayılı Tütün Mamulleri Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkındaki kanun çerçevesinde 2012 yılının son günleri yaklaşırken, bugüne kadar toplam bin 72 denetim gerçekleştirdi. Önceki yıl 12 aylık dönemde 874 denetim yapılırken, bu yıl daha 2012 yılı noktalanmadan yaşanan denetim sayısındaki artış dikkat çekti.
           2011 yılında yapılan denetimlerde 16 işletmeye ve 11 şahısa cezai işlem uygulanırken, 2012 yılının 11,5 aylık döneminde 9 işletmeye, 12 kişiye para cezası kesildi. Bu yıl işletmelere bin 103, şahıslara ise 83 liralık para cezası uygulanırken, 2013 yılından itibaren ise yeni ceza miktarlarında  memur maaş zamlarına göre artış uygulanacak.
           Tütün denetimlerinin 2013 yılında da sıklaştırılarak devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL