ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir sizinle gurur duyuyor!

BEYŞEHİR-Çekimleri İlçemizde de yapılan “Meryem” adlı sinema filminin usta yönetmen, müzisyen ve oyuncuları Altın Portakal Festivali’nde elde ettikleri çeşitli ödüllerle Türkiye’nin bir anda yeniden konuştuğu isimler haline geldi.  “Meryem” adlı..

Beyşehir sizinle gurur duyuyor!

BEYŞEHİR-Çekimleri İlçemizde de yapılan “Meryem” adlı sinema filminin usta yönetmen, müzisyen ve oyuncuları Altın Portakal Festivali’nde elde ettikleri çeşitli ödüllerle Türkiye’nin bir anda yeniden konuştuğu isimler haline geldi.

 “Meryem” adlı sinema filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen Zeynep Çamcı, “”Kazacağımızın hayalini kurmuştum”dedi. Sinema sanatçısı Çamcı, 50.Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu seçildi. Festivalde, Beyşehirli yönetmen Atalay Taşdiken Dr.Avni Tolunay Jüri Özel ve Antalya Kent Konseyi Seyirci Özel Ödülü’ne de layık görülürken, Meryem filminin müzisyeni Japon sanatçı Yauki Yamamoto do ‘en iyi müzik’ ödülünün sahibi oldu. Taşdiken, bir önceki sinema filmi olan “Mommo’ ile de ulusal ve uluslar arası anlamda çok sayıda ödül kazanmış, adını Türk sinemasına altın harflerle yazdırmıştı.

Beyşehirli yönetmen Atalay Teşdiken’in yönetmenliğini yaptığı sinema filminin büyük bölümünün çekimleri, memleketi olan Beyşehir’den gerekli destekleri bulamaması nedeniyle Akşehir ilçesinde yapılmıştı. Beyşehir’de ise tarihi Eşrefoğlu Camii’nde başlayan çekimler, terminal ve  Beyşehir Gölü kıyılarında devam ederken, çekim mekanları arasında tarihi Eflatunpınar Anıtı ile Kızkalesi Adası da yer almıştı.

“SAHNEYE ÇIKTIĞIMDA TİTRİYORDUM”

 En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ‘Meryem’ filmindeki rolüyle alan Zeynep Çamcı, ödül töreninden sonra yaptığı açıklamalarda, “Çok heyecanlandım. Sahneye çıktığımda titriyordum. Çok güzel bir duygu. Mesaj yoluyla birkaç kişiye ödül aldığımı haber verdim. Kazanacağımızın hayalini kurmuştum” şeklinde konuştu.

En İyi Müzik: Yauki Yamamoto (Meryem)

En İyi Kadın Oyuncu: Zeynep Çamcı( Meryem)

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Meryem ( Atalay Taşdiken)

Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülü: Meryem( Atalay Taşdiken)

BEYŞEHİR’İN SAHİP ÇIKMAMASI, YOĞUN ELEŞTİRİLERE KONU OLMUŞTU…

Beyşehirli yönetmen Atalay Taşdiken, Beyşehir’deki çekimler esnasında Akşehir ilçesinden çok büyük bir destek aldıklarını, Akşehir‘in insanıyla, kurumlarıyla, belediyesiyle kendi tahminlerinin de ötesinde ekibe çok büyük destek olduğunu sölemişti. Burada çekilen sahnelerin Meryem’in duygu dünyasına çok hizmet eden sahneler, mekanların ise atmosfer olarak çok inandırıcı olduğunu anlatan Taşdiken, “Beyşehir’den aynı desteği görebildiniz mi?” sorusunu ise şöyle cevaplandırmıştı:

“Beyşehir’den henüz belli bir destek görmedik. Kimseye bir kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Burası benim memleketim. Birileri bize destek olsa da olmasa da ben kendi memleketime bir şey yapmayı borç sayıyorum.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL