ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tapu ve Kadastro Teşkilatı 165 yaşında

              BEYŞEHİR – Kuruluş yıldönümü nedeniyle dün anıt meydanında tam kadro bir araya gelen teşkilat mensupları Ata’nın huzuruna çıktı. Burada çelenk sunumunu müteakip saygı..

Tapu ve Kadastro Teşkilatı 165 yaşında

 

            BEYŞEHİR – Kuruluş yıldönümü nedeniyle dün anıt meydanında tam kadro bir araya gelen teşkilat mensupları Ata’nın huzuruna çıktı. Burada çelenk sunumunu müteakip saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

            Beyşehir Tapu Müdürü Tuncay Ekici, burada yaptığı konuşmada, “Mensubu olmakla büyük onur duyduğumuz güzide teşkilatımızın 165.kuruluş yıldönümünde Beyşehir Tapu Müdürlüğü çalışanları olarak her zamanki gibi halkımıza en kaliteli hizmeti sunmak için özveri ile çalışmaya devam edeceklerdir” dedi.

            Ekici, kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada ise,Beyşehir’de Tapu Müdürlüğü’nün 2012 yılında Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projesini hayata geçirdiğini ve bu sistemle Tapu Müdürlüğü’ndeki çalışmalarda önemli  teknolojik kolaylıklar sağlandığını vurguladı.Ekici, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün hizmet kalitesini her geçen gün yükseltmekte ve çok önemli projeleri hayata geçirmekte olduğunu kaydetti.

            Ekici, açıklamasında teşkilatın kuruluş yapısı ve tarihçesi hakkında şu bilgileri aktardı:

            “21 Mayıs 1847 yılında Defterhane-i Amire Kalemi ismiyle ülkemizde ilk tapu teşkilatı kurulmuş, 1925 yılında da kadastro birimi ilave edilmiştir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olup, merkez ve taşra teşkilatında 17 bini aşkın personeli ile, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ve 957 Tapu Müdürlüğü ile ülkemizin her yerinde hizmet veren köklü ve önemli bir kuruluştur. Görevleri taşınmaz mallarla ilgili akit ve tescil işlemlerini yapmak, tesis kadastrosu çalışmaları ile taşınmaz malların hukuki ve geometrik durumlarını belirlemek ve bunları güncel tutmak, 2/B alanlarının kadastrosunu yapmak ve 22-a uygulamaları ile yenileme çalışmalarını yapmaktır.”
         Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü münasebetiyle Beyşehir Tapu Müdürü Tuncay Ekici ve Kadastro Birim Amiri Cafer Aka Kaymakam Muzaffer Başıbüyük’ü makamında ziyaret etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL