ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tekvandoda 6 yıla sığan başarı

        BEYŞEHİR-2013 yılında yapılan 19.Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nda 55 kiloda Avrupa 3’üncülüğü derecesi elde ederek Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Zeliha Ağrıs, gerek yurt içinde gerekse yurtdışında yapılan..

Tekvandoda 6 yıla sığan başarı

        BEYŞEHİR-2013 yılında yapılan 19.Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nda 55 kiloda Avrupa 3’üncülüğü derecesi elde ederek Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Zeliha Ağrıs, gerek yurt içinde gerekse yurtdışında yapılan uluslararası müsabakalarda başarıdan başarıya koşuyor.
        Son olarak İzmir’de yapılan Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda final oynamasına rağmen kilosunda kıl payı altın madalyayı kaçıran ve Türkiye 2’incisi olan Ağrıs, yaptığı açıklamada, nihai hedefinin olimpiyatlarda Türkiye’ye şampiyonluk kazandırmak olduğunu söyledi.
         Beyşehir Ticaret Meslek Lisesi 3.sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Ağrıs, tekvando sporuna 10 yaşında başladığını, 6 yıllık spor yaşamında gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yapılan ulusal ve uluslararası müsabaka ve turnuvalarda çok sayıda dereceleri bulunduğunu belirtti. Türkiye’de katıldığı turnuvalarda birincilik ya da ikincilik gibi 6 derecesi olduğunu anlatan Ağrıs, milli sporcu olduktan sonra ise 6 kez yurtdışına çıktığını, buradaki uluslararası turnuvalarda ise Türkiye’ye 3 derece birden kazandırdığını söyledi. Avrupa 3’üncülüğü, Balkan şampiyonluğu ve İsveç’te yapılan bir uluslararası müsabakada ikincilik derecesinin olduğunu anımsatan Ağrıs, tekvando sporunda esas hedefinin olimpiyatlarda Türkiye’ye altın madalya kazandırmak olduğunu söyledi. Ağrıs, 6  yıl gibi kısa sürede gelen bunca başarıyı çok çalışmasına ve idmanlarını düzenli bir şekilde aksatmadan sürdürmesine borçlu olduğunu belirterek, “Başarının sırrı tabiiki çok çalışmaktan geçiyor. Günlük yaşamıma ve beslenmeme de dikkat ediyorum. Bazen bir bazen de çift idman yapıyorum her gün. Ama hiç aksatmıyorum idman programlarımı. Tekvando sporunda başarılı olmak isteyenler çok çalışırsa ve inanırsa başarı kendiliğinden geliyor zaten.”diye konuştu.
         Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu antrenörü Nafiz Çakır ise, salonlarından yetişerek milli takıma kadar girmeyi başaran Zeliha Ağrıs’ın bugüne kadar elde ettiği başarılarından dolayı kendisiyle gurur duyduklarını söyledi. Ağrıs’ı esas hedefi olan olimpiyatlara hazırladıklarını anlatan Çakır, kendisi iyi çalışıp yapacağı müsabakalara iyi konsantre olursa, sakatlık ya da herhangi bir şanssızlık durumu olmazsa başarılı olmamasının sözkonusu olmayacağını belirtti. Çakır, Ağrıs’ın teknik ve fiziki kapasitesiyle olimpiyat şampiyonluğunu yakalayacak seviyede bir sporcu olduğunu kaydetti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL