ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yüz Güler Yüz Beyşehir’e Veda etti

           BEYŞEHİR – Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, “Yüz Güler Yüz” projesi çerçevesinde Beyşehir’e gelen kız öğrencilerle öğle yemeğinde bir..

Yüz Güler Yüz Beyşehir’e Veda etti

           BEYŞEHİR – Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, “Yüz Güler Yüz” projesi çerçevesinde Beyşehir’e gelen kız öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Mahmutoğlu ve AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, protokol masasına çağırdıkları bazı kız öğrencilerle aynı masada beraber yemek yedi, sohbet etti.

            Gürsoy düğün salonunda verilen yemekte kız öğrencilerle bir araya gelen Mahmutoğlu, proje kapsamında ortaya çıkan manzaranın çok anlamlı mesajlar verdiğini belirterek, 12 ilden her bir ilden 50 tane genç arkadaşımız burada, aynı ekmeği yiyoruz, aynı suyu içiyoruz. Aynı havayı teneffüs ediyoruz. Aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz. Dolayısıyla insanlığımızı, sevgimizi, bağlılığımızı, dostluğumuzu tekrar hatırlatmak adına bu manzara bize çok manalı ve anlamlı mesajlar vermiştir” dedi.

            AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, Türkiye’nin farklı illerinden gelen kız öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Öğrencilerle birlikte olmak beni hem umutlandırdı, hem de heyecanlandırdı. Çünkü sizler bizlerin geleceğisiniz. Bizlerin umudusunuz. Sizlerden isteğimiz; buradan ayrıldıktan sonra da birbirinizle görüşün, birbirinizle fikir alışverişinde bulunun, çünkü bunlar gerçekten çok önemli. Özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu süreci de dikkate aldığınızda bu ayriyeten bir önem arz ediyor” diye konuştu.

            Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, “Bu gezi sırasında ne kadar büyük bir ülkenin, ne kadar büyük bir milletin evladı olduğunuzu anladınız. Belki de geçmişteki ablalarınızın ne kadar büyük bir eser bırakarak, ne kadar büyük bir medeniyet inşa ederek dünyayı kendilerine imrendirdiğini gördünüz. İşte biz sizden atalarınızı ve milletimizin büyüklüğünü anlayarak gelecekte çok büyük işler yapmak için kendinizde cesaret, kuvvet ve azim bulacağınıza inanıyoruz dedi.

            Konuşmaların ardından Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, günün anısına Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Mahmutoğlu ile AK Parti Konya Milletvekili Samancı’ya tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Taşköprü’yü yansıtan bir tablo armağan etti.

            Programa Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel. Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, geziye katılan gençlik liderleri ve kız öğrenciler katıldı.

Yemeğin ardından kız öğrenciler, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ve tarihi Eflatunpınar’ını ziyaret ederken, gezdikleri Beyşehir Gölü sahilinde birlikte gruplar halinde halay çekip oynadı. Vuslat Parkı’nı, tarihi Taşköprü’yü ve kent merkezini de gezen kız öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Öğrenciler gezi programının son bulmasının ardından Beyşehir’den ayrıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL