ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tipi Esareti

 BEYŞEHİR-Konya’nın Isparta iline ulaşımını sağlayan Beyşehir-Konya Karayolu, tipi ve kar fırtınası esaretinde kaldı. Karayolu, dün akşam saatlerinden itibaren ulaşıma kapanırken, gün ağardıktan sonra ise ulaşım yeniden sağlanmaya başlandı.  Dün akşamdan..

Tipi Esareti

 BEYŞEHİR-Konya’nın Isparta iline ulaşımını sağlayan Beyşehir-Konya Karayolu, tipi ve kar fırtınası esaretinde kaldı. Karayolu, dün akşam saatlerinden itibaren ulaşıma kapanırken, gün ağardıktan sonra ise ulaşım yeniden sağlanmaya başlandı. 

Dün akşamdan itibaren Beyşehir-Konya Karayolu’nun Akyokuş, Kızılören ve bazı mevkilerinde yaşanan kar fırtınası ve tipi nedeniyle oluşan sürgünden dolayı karayolu araçlara geçit vermedi. Karayolu üzerinde  yolculuğa çıkan çok sayıda araç mahsur kalırken, bazı araçlar da yoldan çıkarak kara saplandı.

Beyşehir’de faaliyet gösteren 112 acil servis ambulansları da zor bir gece yaşarken, hastalara ulaşmakta zorlandı. Yolda mahsur kalan iki ambulans, iş makineleri ve UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

      AMBULANSLAR YOLDA MAHSUR…

Beyşehir’den Konya il merkezine kuvezde bir çocuk hasta taşıyan ambulans, akşam saatlerinde Beyşehir-Konya Karayolu’nun Belenbaşı mevkiinde kar fırtınası nedeniyle yoldan çıkarak kara saplandı.

Yoğun tipi altında saatlerce mahsur kalan ve yardım bekleyen 112 ambulansının imdadına Konya UMKE ve diğer kurtarma ekipleri yetişti. Görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra düştüğü yol üzerinde kurtarma çalışması yürüten kurtarma ekipleri, GPRS cihazının sayesinde mahsur kalan ambulansa ulaşabildi. Saplandığı kardan kurtarılan ambulans, daha sonra kurtarma ekiplerinin nezaretinde yoluna devam edebildi. Konya’ya göreve çıkan 112 ambulansı yolun kapalı olması nedeniyle Beyşehir’deki görev yerine de sabah saatlerine kadar dönemedi.

NAKİL AMBULANSI DA YOLDAKİ SÜRGÜNDEN YOLUNA DEVAM EDEMEDİ…

Beyşehir’de gece saatlerinde göreve çıkan nakil ambulans aracı da yolda mahsur kaldı. Karaali beldesinde astım bronşit rahatsızlığı olan bir hastanın olduğu yönünde haber alan nakil ambulansı, saat 00.30 sıralarında Konya 112 komuta merkezinin bölgeye yönlendirmesinin ardından Karaali beldesine ulaştığında tipi ve kar fırtınası ile karşılaştı. Hastayı evinden alan ambulans Beyşehir’e dönüşte yerleşim birimi yakınlarında kar fırtınasının yolda yaptığı sürgün nedeniyle yoluna devam edemedi ve telefonla yardım talebinde bulundu.

İçerisindeki hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte mahsur kalan sağlık görevlilerinin imdadına bölgeye gönderilen bir greyder yetişti. Greyder önden yolu açıp takibindeki ambulansla ilerlemeye devam ederken, bir süre sonra oluşan sürgünden yolunu kaybetti. Greyder ve peşindeki ambulansın da mahsur kalıp yoluna devam edememesi üzerine bölgeye İl Özel İdaresi’ne ait başka bir greyder daha gönderildi. Bu iş makinesinin açtığı yolla ambulans ve diğer greyder de mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı. İş makinesi önden yolu açarak gelirken, peşindeki ambulans da Beyşehir’e kadar güçlükle gelebildi.

Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne ulaşan ambulanstan inen hastanın yakını İdris Kılınç, yarım saatlik yolu tipi nedeniyle 4-5 saatte gelebildiklerini belirterek, zor bir yolculuk yaşadıklarını, kendilerinin hastaneye ulaşımını sağlayan sağlık görevlileri ile kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL