ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tiyatral Etkinlik Dikkat Çekti

            Beyşehir – İlçemide, yabancı fotoğrafçıların katıldığı eğitim programı sonrasında gerçekleştirilen tiyatral görselli fotoğraf etkinliği ilginç görüntüler oluşturdu.              Avrupa..

Tiyatral Etkinlik Dikkat Çekti

            Beyşehir – İlçemide, yabancı fotoğrafçıların katıldığı eğitim programı sonrasında gerçekleştirilen tiyatral görselli fotoğraf etkinliği ilginç görüntüler oluşturdu.

             Avrupa Birliği (AB) Gençlik Eğitim Projesi kapsamında 8 ayrı ülkeden ilçeye gelen katılımcıların, eğitim çalışması sonrasında Beyşehir Gölü kenarındaki Eşrefoğlu Köprüsü önünde düzenlediği fotoğraf etkinliği kıyıda gezen vatandaşların da ilgisini çekti. Vatandaşlar, kendilerine oldukça ilginç gelen etkinliği ve katılımcıların neler yapmaya çalıştığını anlamaya çalıştı. Eşrefoğlu Güzel Sanatlar Derneği tarafından hazırlanan projenin AB tarafından onaylanmasının ardından Gençlik Programları kapsamında Belarus, Türkiye, Avusturya, Litvanya, Estonya, İspanya, Gürcistan ve Almanya gibi farklı kültür yapısına sahip ülkelerden 24 katılımcı 13-18 Ağustos tarihleri arasında yapılan eğitim programına iştirak etti. AB’nin finanse ettiği, Türk Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen eğitim programları esnasında açık alana çıkarak ilçenin değişik tarihi ve doğal mekanlarını görselleyen yabancı katılımcılar, etkinliğin sona ermesinin ardından sosyal dışlanmayı konu alan Beyşehir Gölü kıyısında fotoğraf ve tiyatro görselinin bir arada olduğu ilginç ve renkli bir etkinlik gerçekleştirdi.

             Katılımcılardan bazıları üzerlerinde yazılı “açım”, “ekmek parası versene”, “para istiyorum” gibi dilenci görünümüne girerek ilgi çekmeye çalışırken, kendilerini seyredenlerin fotoğraflamasını istedi. Bazı katılımcılar ise eğitim süresi içerisinde çektikleri fotoğraf ve görselleri ağaçlar arasına gerdiği çamaşır iplerine asarak teşhir etti. Yabancı katılımcılar, çalışmalarından oluşan fotoğrafları göl kıyısında tiyatral olarak izleyenlere sunmaya çalıştı.

             Proje eğitmeni Ahmet Öncel, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Avrupa’nın 8 değişik ülkesinden gelen 24 fotoğrafçının sosyal dışlanma konusunu canlandırdığını belirterek, “Fotoğraf ve tiyatroyu nasıl performatik bir halde insanlara sunabiliriz diye düşündük. Çünkü fotoğraf sanatı genelde çekilen fotoğrafların işte Durağan bir şekilde sergi halinde teşhir edilmesiyle sürdürülüyor. Biz burada daha farklı olarak fiziksel fotoğraf dediğimiz yani daha aktif insanları olayın içine dahil edebileceğimiz ya da farklı fotoğraf teknikleriyle sunabileceğimiz bir ortam oluşturmaya çalıştık. İnsanlar gayet ilgili şekilde etkinliklere katıldı ve sosyal dışlanma hususunda Avrupalı arkadaşların farklı düşüncelerini gördüler burada. Biz de bu keyifli projeyi sunduk” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL