ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Unutulunca Göl Ortasında Kaldı

BEYŞEHİR –  Beyşehir ilçesinde 20 yıl matematik öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan ve memleketi olan Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı Çobanlar köyüne yerleşen 60 yaşındaki Osman Atalay, hobi olarak Beyşehir ilçesinde..

Unutulunca Göl Ortasında Kaldı

BEYŞEHİR –  Beyşehir ilçesinde 20 yıl matematik öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan ve memleketi olan Antalya’nın Gazipaşa ilçesine bağlı Çobanlar köyüne yerleşen 60 yaşındaki Osman Atalay, hobi olarak Beyşehir ilçesinde çiftçilik yapmaya başladı. Atalay, geçen yıl Eylül ayında ikamet ettiği Gazipaşa ilçesindeki ailesinin yanına dönünce göl kıyısındaki tarlasında park halinde duran traktörünü çekmeyi unuttu. Atalay, ilkbahar mevsimi gelip Beyşehir’e döndüğünde ise gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Atalay, unuttuğu traktörünü Beyşehir Gölü sularının içerisinde buldu. Göl sularının altında kalması ve balçıktan dolayı traktörünü çıkaramayan Atalay, bu durumu fazla önemsemedi, çıkarmak için çok fazla bir çaba da göstermedi ve suların çekilmesini beklemeye başladı.

Traktörünün göl ortasında kalış hikayesini anlatan Atalay, geçen yıl bahçe sularken pompasının arıza yapması üzerine traktörünü göl kenarına çektiğini belirterek, “Gazipaşa’ya giderken geriye çıkarmayı unutmuşuz. Ben kış aylarında Gazipaşa’da oturuyorum. Traktörün bulunduğu yerde o zaman su yoktu. Göl suları yükselmiş. Bizimki ihmalkarlık, başka bir şey değil” diye konuştu. Traktörünün 2012 yılının Eylül ayından beri bulunduğu yerde durduğunu ve halen göl sularının altında olduğunu dile getiren Atalay, şöyle devam etti:

“Ben Nisan aylarında geliyorum. Nisan’da yine geldik ki, 10 senedir kullandığım traktör göl suları içerisinde. Genelde traktörü getir götür işinde kullanıyorum. Tarlaları ise başkasına sürdürüyorum. Sadece binmek maksadıyla kullanıyordum. Görenler şimdi soruyorlar, ‘niye çekmiyorsun oradan’ diye. Şu anda ise suyun tamamen çekilmesini bekliyoruz. Çekilince çıkarıp bakıma alacağız. Çünkü, bu vaziyette herhalde çalışmaz. 1954 model, eski olduğu için antika değeri var. O yüzden bunu götürüp zeytinliğin başına koyacağım.”

Atalay, emekli olduktan sonra vakit geçirmek amacıyla başladığı çiftçiliği göl kenarındaki arazileri kiralayarak yaptığını, Beyşehir Gölü sularının yükselmesinin traktörünü sular altında mahsur bırakmasına rağmen, sulamada kendisine büyük bir kolaylık ve avantaj sağladığını da vurgulayarak, “Bizim için kolaylık oldu. Su sorunumuz ortadan kalktı. Tarlamızın dibine kadar su gelmiş oldu. Eskiden 150-200 metre boru atıyorduk göl içerisine suyu getirmek için. Şimdi bu zahmetten kurtulduk. Traktörün su altında kaldığının zararı herhalde buradan çıkacak. Bir de göl sularının yükselmesi sadece benim traktörümü su içerisinde bırakmakla kalmadı, traktörün bulunduğu alanda komşu çiftçinin yeni diktiği ceviz fidanlarının da sular altında kalmasına neden oldu. Sular altında kaldığı için ceviz fidanları çürüdü” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL