ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yasa dışı avlanmaya rekor ceza

         BEYŞEHİR-Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği, 2011 yılında sorumluluk alanında yaptığı denetim ve kontrollerde ‘kara avcılığı kanununa muhalefet ettiği” gerekçesiyle 89 kişi hakkında işlem yaptı.Sözkonusu..

Yasa dışı avlanmaya rekor ceza

 

       BEYŞEHİR-Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği, 2011 yılında sorumluluk alanında yaptığı denetim ve kontrollerde ‘kara avcılığı kanununa muhalefet ettiği” gerekçesiyle 89 kişi hakkında işlem yaptı.Sözkonusu dönemde 89 kişiye uygulanan idari para cezası 42 bin 106 liraya ulaşırken, 5 bin 900 lira da tazminat bedeli cezası kesildi.

            Alınan bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği’nin idari para cezası uyguladığı kişilere en çok ‘avcılık belgesi olmadan avlanmak, avlanma günlerine riayet etmemek, usulsüz avlanmak’ gibi suçlardan işlem yapıldı. 12 aylık dönemde, idari para cezası uygulanan kişilerden 46’sının av tüfeğine, 6’sının ise av esnasında kullandığı aracına el konuldu.

            Bu arada, 2011 yılında bölgede yasak olduğu halde anız yaktığı tesbit edilen 24 kişiye 101 dekarlık alan için toplam 35 bin 701 liralık  para cezası uygulandı.

            Yetkililer, Beyşehir’in de aralarında bulunduğu Konya’da 11 ilçeden sorumlu olan Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği’nin kara avcılığına karşı denetim ve kontrollerini 24 saat esasına göre sürdürmeye devam ettiğini belirterek, vatandaşları usulsüz avlanmamaları konusunda uyardı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL