ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yasak yerde avlanan oltacılara 10 bin lira ceza

  BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü’nde devam eden su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle hem göl içerisinde hem de karadan kaçak avlanmaya karşı denetim ve kontrollerini sürdüren Jandarma ekipleri yasak..

Yasak yerde avlanan oltacılara 10 bin lira ceza

 

BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü’nde devam eden su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle hem göl içerisinde hem de karadan kaçak avlanmaya karşı denetim ve kontrollerini sürdüren Jandarma ekipleri yasak olan bölge ve göl kıyılarında olta ile avlanılmasına da izin vermiyor.

Beyşehir Gölü’nün Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun ve   Pereme mevkilerinde sadece levrek balığı olmak kaydıyla olta ile avlanılmaya kısmı olarak izin veriliyor. Ancak, Beyşehir Gölü’nün izin verilmeyen bölgelerinde de olta avcılığının yapıldığı ihbarını alan Jandarma Asayiş Botu göl üzerinden, Asayiş Timleri ise karadan denetim ve kontroller yürütüyor.

Denetimlerde, Beyşehir Gölü’ne sahili olan Çiftlik Köyü kıyılarında 5, Akburun Köyü kıyılarında ise 14 kişinin olta ile avlandığını belirleyen Jandarma Timleri, 19 kişiye 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun ilgili amatör avcılık yasakları ihlali suçları kapsamında idari para cezası uyguladı. Kişi başı 544 liralık olarak uygulanan ceza miktarı toplamda 10 bin 336 liraya ulaştı. Amatör avcıların oltalarına İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konulurken, avlanma faaliyetinden de men edildi.

Jandarma Timleri ayrıca, Beyşehir Gölü’ne sahili olan Karadiken Köyü’nde ise ığrıp diye tabir edilen balıkçı ağı ile avlandığı ileri sürülen 1 kişiye bin 846 liralık ceza uyguladı.  El konulan ağlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL