ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yaylaya Tam Teşekküllü Cami

BEYŞEHİR – Kurucuova Mahallesi İslibucak bölgesinde, okulların kapanması ile birlikte Antalya’dan Ali Efendi Yaylası’ndaki yayla evlerine gelerek yaz dönemini burada geçiren yaylacılara hizmet verecek olan Ahmetler Camisinin yaklaşık 550 bin..

Yaylaya Tam Teşekküllü Cami

BEYŞEHİR – Kurucuova Mahallesi İslibucak bölgesinde, okulların kapanması ile birlikte Antalya’dan Ali Efendi Yaylası’ndaki yayla evlerine gelerek yaz dönemini burada geçiren yaylacılara hizmet verecek olan Ahmetler Camisinin yaklaşık 550 bin liraya mal olduğu belirtildi. Yapımı tamamlanan yaylanın tek camisi olan ibadethanenin resmi açılışının ise önümüzdeki haftalarda yapılarak ibadete açılması planlanıyor.
         Camiyi ziyaret eden ve anahtarını teslim alan Beyşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, yaptığı açıklamada, Antalyalı turizmci işadamı Ahmet Aksu tarafından yaptırılan ibadethanenin aynı ismi taşıyan dede, oğul ve torun üç kuşağa sahip olduğunu belirterek, “Onun için Ahmetler Camisi ismini vermişler. Minaresi, şadırvanı, bayan ve erkekler tuvaleti, bahçe düzenlemesi, modern lojmanı ve ihata duvarıyla beraber yaklaşık 3,5 ay gibi kısa bir sürede buranın inşaatını tamamladılar. Yazın yaklaşık burada 120 hanenin üzerinde, özellikle de Antalya’dan hicret edip buradaki yaylada günlerini geçiren kardeşlerimize ve burada kış döneminde kalan vatandaşlarımızın da dini vecibelerini yerine getirmesi için bu cami hizmet verecek” dedi.
        Beyşehir’de böylesine bir caminin tek örnek olduğunu, özellikle lojman ve diğer müştemilatının eksiksiz olarak düşünülmesinin de ayrı bir güzellik olduğunu dile getiren Müftü Erdoğan, ibadethane yapılırken engellilerin de düşünüldüğünü vurguladı. 
          Erdoğan, “Fevkalade güzel minaresi ve iç donanımlarıyla yayla mekanında bu pırıl pırıl caminin bahçesinde 200 fidan da toprakla buluşturulmuş. Burada yayla havasını caminin içerisinde bile hissedebiliyorsunuz. Yapımı tamamlandıktan sonra gelip yerinde gördük ve tespitlerimizi yaptık. Burası için Diyanet İşleri Başkanlığımıza müracaat edip kadro talebinde bulunacağız. Dağın başında böylesine bir ibadethanede İslam’a hizmet edilmesi, buradaki kardeşlerimizin dini ihtiyacını karşılamak ciddi manada bir ihtiyaç. Burada Eşrefoğlu Camimizden naklen ezan okunuyor. Ramazan ayında yetiştirebilirsek kendi imkanlarımızla bir görevlendirme yapmaya çalışacağız. Yetiştiremezsek, mahallinde bu hizmet karşılanacaktır. Bu camiyi yaptıran hayırseverimize ve emeği geçen tüm ilgillere teşekkür etmeyi bir borç sayıyorum. Cami tam düzeyde yapılmış güzel bir hizmet, Allah kabul etsin diliyoruz, böylesine bir cami bırakın yaylaları, Beyşehir’de bile yok. İşte ihata edilmiş duvarıyla çevrili, bu çapta tabii ağaçları kesilmeyip korunmuş, lojmanı, çevre düzenlemesiyle her şey mükemmel olmuş” diye konuştu.
        Yayla sakinlerinden Mehmet Demir de, yaylaya cami inşa eden Antalyalı işadamı Ahmet Aksu’ya teşekkür ederek, “Gördüğünüz gibi hiçbir eksiksiz, tamamlandı, açılışa hazır oldu. Tamamı genç işadamımız tarafından yaptırıldı” dedi.
          Mahalle sakinlerinden Mustafa Kocagüzel de, caminin yapılması için hayırsever işadamına gereken her türlü manevi desteği vermeye çalıştıklarını dile getirerek, “Burada caminin bahçesine temin edilen 200 orman fidanı da dikilerek, buradaki yeşil örtüyle camimizin bahçesini birleştirdik. Burası harika bir doğa, yayla ve suyuyla, havasıyla kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL