ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yeni Bir İl Düşünmüyoruz

         Alanya’nın il yapılmasına ilişkin tartışmaların uzun süredir yapıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları söyledi, ‘Aslında yapay bir tartışma, ‘Alanya Antalya’nın işte küçük bir mahallesi mi olacak, ilçesi mi..

Yeni Bir İl Düşünmüyoruz

 

       Alanya’nın il yapılmasına ilişkin tartışmaların uzun süredir yapıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları söyledi, ‘Aslında yapay bir tartışma, ‘Alanya Antalya’nın işte küçük bir mahallesi mi olacak, ilçesi mi olacak, yoksa il mi olacak” Bir defa bakın 10 sene oldu üç seferdir iktidara geliyoruz boru değil bu. Heh birisi gösterip de ‘bu borudur’ demişte veya ‘bu kağıt parçasıdır’ diye bir şey göstermişse ondan değil bu. 
            HERKESİN GÖNLÜNDE BİR ASLAN YATIYOR 
            Seçim geliyor siyasilerin ayakları titriyor. Ne yapmak lazım plaka dağıtmak lazım. Herkeste de bir il olma arzusu var. Beyşehir mi? Seydişehir mi? İskenderun mu? Nazilli mi? Manisa’nın Akhisar mı? Salihli mi? Alanya mı? nereden tutarsanız. Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor. 

            SİYASİ İRADE YENİ BİR İL DÜŞÜNMÜYOR 
‘Başka ilçelerden il olursa, Alanya bunların içinde il olmaya layık en güzel yerdir’ diye söyledim. Layık olur. Ama bir tane Alanya’nın olması söz konusu değil. Şu anki siyasi irade yeni bir il düşünmüyor. Alanya için bir ayrıcalık değil, Alanya’nın hakkıdır bu, ama siyasi irade şuanda bir ilçeyi il yapmamak düşüncesinde.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL