ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yerel yönetimlerde 7 Temmuz alarmı

        BEYŞEHİR – Belediyelerin, şehri engellilerin gereksinimlerine göre dizayn etmeleri için tanınan 7 yıllık süre, 7 Temmuz 2012’de bitiyor. AK Parti yönetimi, AK Partili belediyelere genelge göndererek 7..

Yerel yönetimlerde 7 Temmuz alarmı

 

      BEYŞEHİR – Belediyelerin, şehri engellilerin gereksinimlerine göre dizayn etmeleri için tanınan 7 yıllık süre, 7 Temmuz 2012’de bitiyor. AK Parti yönetimi, AK Partili belediyelere genelge göndererek 7 Temmuz uyarısı yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Partili bin 628 belediyeye, ”eksikliklerinizi tamamlayın” talimatı verdi.
      Hükümet, 2005 yılında Özürlüler Kanunu’nu yenilerken önemli bir adım atarak, kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut resmi yapıların, yol ve kaldırımlar ile yaya geçitlerinin, spor alanlarının özürlülerin erişebilirliğine uygun hale getirilmesini kararlaştırılmıştı. Belediyeler de toplu taşıma hizmetlerini özürlülerin kullanımına sunmakla görevli kılınmıştı.
      Engelliler tazminat isteyebilecek
      Söz konusu tarihten sonra engelliler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapıların yanı sıra mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel altyapı alanlarıyla umuma açık hizmet veren her türlü yapıların özürlülerin erişilebilirliğine uygun duruma getirilmemesi halinde ilgili düzenlemeleri hayata geçirmeyen kamu kuruluşları ve belediyeler aleyhinde dava açabilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL