ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yüz güldüren akülü arabalar

BEYŞEHİR-Hollanda’dan gelen akülü arabalar, Beyşehir’de ihtiyaç sahibi 2 kişinin yüzünü güldürdü. Göl Feneri Derneği’nin irtibata geçtiği Hollanda Türk Dostluk Vakfı’nın Beyşehir’e gönderdiği iki akülü araba, engellerini raporla da tescilleyen ihtiyaç..

Yüz güldüren akülü arabalar

BEYŞEHİR-Hollanda’dan gelen akülü arabalar, Beyşehir’de ihtiyaç sahibi 2 kişinin yüzünü güldürdü.

Göl Feneri Derneği’nin irtibata geçtiği Hollanda Türk Dostluk Vakfı’nın Beyşehir’e gönderdiği iki akülü araba, engellerini raporla da tescilleyen ihtiyaç sahibine teslim edildi.

SİGARA YÜZÜNDEN SAĞ AYAĞINDAN OLDU

Göl Feneri’nin akülü araba teslim ettiği ilk ihtiyaç sahibi kişi Hacıakif Mahallesi’nde oturan Nebi Öztürk oldu. 58 yaşındaki Nebi Öztürk, yıllardan beri özlemini duyduğu akülü arabasına kavuşmanın sevincini yaşarken, kendisini bu duruma düşürenin sigara tiryakiliği olduğunu söyledi. 30 yıllık sigara tiryakisi olduğunu ve bu yüzden 2004 yılında rahatsızlandığını, bir yıl sonrasında ise sağ ayağını kaybettiğini anlatan Öztürk, hala tiryakiliğinin devam etmesi nedeniyle diğer ayağını da kaybetme riski ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek, “Hala içiyorum ama Göl Feneri’nin bu yardımından sonra sigarayı bırakmayı düşünüyorum. Bu arabaya gerçekten ihtiyacım vardı. Çünkü, koltuk değnekleri ile çarşıya inip çıkmam oldukça zor oluyordu. Beni, bu değnekler rahatsız ediyordu. Bu akülü araba artık günlük yaşamımı kolaylaştıracak. Bu bağışı yapanlara çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra amacım sigarayı bırakabilmek, bunun mücadelesini vereceğim. Benim gibi tiryakilere ise içmemesini tavsiye ediyorum, ‘hep beraber sigarayı bırakalım’ diyorum.”şeklinde konuştu.

71 YAŞINDA GELEN AKÜLÜ ARABA SEVİNCİ

Göl Feneri Derneği’nin akülü araba yardımında bulunduğu diğer ihtiyaç sahibi ise Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden Fatma Sıradaş oldu. 71 yaşından sonra akülü arabasına kavuşmasının sevincini yaşayan Sıradaş, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve astım rahatsızlıkları nedeniyle yürüyemediğini ve sağlık kurumlarına gidip gelirken zorluk yaşadığını dile getirirken, “Allah razı olsun bu yardımı yapanlardan. Hastaneye gidip gelemiyordum. Bu araba artık yaşamımı kolaylaştıracak.”diye konuştu.

TAKAVCI:  “YARDIMLARIN DEVAMI GELECEK”

Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı ise, yaptığı açıklamada, Beyşehir’de iki ihtiyaç sahibini akülü arabaya kavuşturduklarını, bu yardımların devamının ise geleceğini söyledi.

Yine mutlu bir günde birlikte olduklarını dile getiren Takavcı, “Derneğimizin baştan beri şöyle bir ilkesi var; ihtiyaç sahibine bir malzeme ulaştığında, ‘burada bizim, derneğimizin isminin geçmesi hiç önemli değil.’dedik. Biz hep bu niyetle, içtihatla olaya yaklaştık. Allah bunun bereketini nasip etti biliyorsunuz. Bölgemizde faaliyet gösteren birçok yardım kuruluşları ile birlikte organizeler içerisine girerek bugüne kadar yurtdışı da olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduk. En son Hollanda Dostluk Vakfı ile irtibatımız oldu. Onların da yardım ve desteğiyle şu anda 2’sini teslim ediyoruz, önümüzdeki aylarda ise 4 tane daha sözünü aldık. Dolayısıyla dış ülkelerdeki gurbetçilerimizin ortak olduğu vakıflarla işbirliği halinde bu yardım faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Bu görüşmelerimiz neticesinde derneğimize de akülü araba kontenjanı ayırdılar. İnşallah bunun devamı da gelecek.”dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL