ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Zeliha gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti

       BEYŞEHİR – Bu sene ilk kez katıldığı Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanan Zeliha Ağrıs, geçtiğimiz yıllarda da Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda üst üste kilosunda Türkiye şampiyonu..

Zeliha gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti

 

     BEYŞEHİR – Bu sene ilk kez katıldığı Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanan Zeliha Ağrıs, geçtiğimiz yıllarda da Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda üst üste kilosunda Türkiye şampiyonu olmuştu.
      Beyşehir Ticaret Meslek Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Zeliha Ağrıs, tekvando sporuna 9 yaşında başladığını vurgulayarak, “İlk kez katıldığım son şampiyonada 7 maç kazanarak 55 kiloda Türkiye birincisi oldum. Geçen yıllarda da yıldızlar kategorisinde 2 kez Türkiye şampiyonluğum var. Yani bu başarım, yıldızlar ve ardından ilk kez katıldığım gençlerde peş peşe gelen birincilikler. Başarı çıtam giderek yükseliyor. Spor kariyerim arasında bir balkan şampiyonluğum da var. Sırada ise Portekiz’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa birincisi olmak var. Bunun için çok çalışarak bu şampiyonaya hazırlanıyorum”dedi.
      Genç sporcunun yetiştiricisi olan Beyşehir Belediyespor Tekvando Kulübü antrenörü Nafiz Çakır ise, sporcusunun ilk kez katıldığı böyle bir şampiyonada birinci gelerek önemli bir başarıyı yakaladığını vurgulayarak, “Zeliha, teknik kapasitesi çok yüksek bir sporcumuz. Tek eksiği tecrübe. Bu tecrübe eksikliğini de katılacağı 2 yurtdışı turnuvasıyla aşacağını umuyorum. Aynı şekilde çalışmaya devam ederse, bizim gelecekte 2020 olimpiyat oyunlarında Türkiye’ye derece, belki de birincilik getirebilecek aday sporcularımız arasında görüyoruz. İstikbali çok parlak bir milli sporcumuz.”diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL