ResimLink - Resim Yükle
Bölgeden Haberler

Meram Son Durak Katlı Yeraltı Otoparkının Temeli Atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin en önemli dinlenme ve turistik bölgesine kazandıracak Meram Son Durak Katlı Yeraltı Otoparkının temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir..

Meram Son Durak Katlı Yeraltı Otoparkının Temeli Atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin en önemli dinlenme ve turistik bölgesine kazandıracak Meram Son Durak Katlı Yeraltı Otoparkının temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Son Durak bölgesinde en önemli ihtiyacın otopark olduğunu belirterek, “Yaklaşık 800 aracın aynı anda park edebileceği bir katlı otoparkın yapımına başlamış bulunmaktayız. Meram Son Durak otopark ihtiyacının önemli bir bölümünü burası karşılamış olacak. Aynı zamanda Meram imarına ve koruma amaçlı planlarımıza uygun mimaride otoparkı hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 25 bin metrekarelik bir inşaat alanında çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

MERAM BÖLGESİNE TELEFERİK KAZANDIRILIYOR

Yatırımın sadece katlı otoparkı içermediğini, düzenlemenin diğer bir ayağını da teleferik hattının oluşturduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Burası Gümüştepe Teleferik Hattının da merkezi olacak. Aracını buraya bırakan hemşerilerimiz buradan teleferiğe binerek Tavus Baba koruluğu ve devamındaki ormanlık alanda kafeteryasını hazırladığımız bölgenin en yüksek tepesine kadar teleferikle ulaşmış olacak. Orada da şehrimizin manzarasına hakim çok güzel bir alanda bir seyir terasında güzel bir hizmet imkanına kavuşacak. Ayrıca ikinci etapta buradan Necmettin Erbakan Üniversitesine teleferikle ulaşım sağlanacak. Üçüncü etapta da Akyokuş’a ve Beyşehir Yoluna teleferikle ulaşılarak Selçuklu ve Meram bölgesi arasında üniversite merkezli bir teleferik ringi, bir dolaşım hattı hayata geçirmiş olacağız inşallah. Öğrenciler de bundan istifade edecekler” şeklinde konuştu. Yapılan kamulaştırma ve yeni planlarla bölgenin çehresinin değiştiğinin altını çizen Başkan Akyürek, “Meram Belediyemizle de mutabık şekilde Tavus Baba çevresinde kamulaştımalar yaptık. Tavus Baba çevresindeki çalışmaları 2018 yılı içinde tamamlayıp yeni bir görsel yapıyı bölgemize kazandıracağız. Böylece Meram Çayı ile birlikte bölge farklı bir güzelliğe kavuşmuş olacak” dedi.

3 YILDA 1.7 MİLYAR YATIRIM

Konya’nın gelişmesi, güzelleşmesi ve topyekün kalınması, 31 ilçenin yaşanabilirlik kıstaslarına göre dünya standartlarına ulaşması konusunda ilçe belediye başkanlarıyla birlikte birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Akyürek, belediye olarak son 3 yılda Konya genelinde biten devam eden yaklaşık 1.7 milyar liralık yatırımın 1 milyar 400 milyonunu ilçeler ile mahalleye dönüşen belde ve köylere gerçekleştirdiklerini söyledi. İlçe yatırımları nedeniyle Konya merkezdeki projelerin bazılarını yeni bir takvime bağladıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, “Şimdi o takvim doğrultusunda merkezdeki yatırımlarımızda eksik kalanları tamamlama sürecine giriyoruz. Konya merkezde yoğun trafiğin olduğu, tıkanmaların yaşandığı en önemli beş kavşakta köprülü kavşak çalışmasını başlatacağız. Konya Müzesi, çevre düzenlemeleri, açılışı yapılacak olan tesisler, yeni tramvay hattı gibi konularda da önümüzdeki süreçte arka arkaya yatırımlarla Konya’daki yatırım takvimimiz işlemeye devam edecek” dedi.

TÜRKİYE TARİHİ MİSYONUNA SAHİP ÇIKIYOR

Coğrafyamızda yaşanan olayların Lider Ülke Türkiye hedefini engellemeye yönelik olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Türkiye tarihi misyonuna sahip çıkıyor. Türkiye sadece coğrafyasının değil, dünyanın lider ülkeleri arasına girme mücadelesi veriyor. Fert olarak hepimiz küçük hesapları bir kenara bırakarak Büyük Türkiye mücadelesine destek vermeliyiz. Çünkü çalkantılı dünya gemisinde ve coğrafyamızda ülkemizi mutlaka sahili selamete ulaştırmamız gerekiyor. Ülkemizin geleceğine hizmet ettiğimizin farkına vararak çalışırsak o zaman çalışmamız daha da bereketli olur. O zaman, şehitlerimize ve gazilerimize karşı bu vatan için kanını döken canını veren ecdadımıza karşı belki sorumluluğumuzun küçük bir bölümünü yerine getirmiş oluruz.”

KONYA, TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN KORUNMASINDA ÖNCÜ BİR ŞEHİR

Konya Valisi Yakup Canbolat da Konya’nın şehirleşme, imar, doğal alanların ve tarihi alanların korunması açısından üzerine düşen görevi emsallerine göre daha hassasiyetle yerine getiren bir şehir olduğunu belirterek, “Bu anlayışın geliştirilerek daha ileri taşınması hepimizin sırtındaki bir vebaldir. Bugünkü temelini atacağımız tesis de Meram ilçemizin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Son Durak kısmında yaşanan trafik ve park sorununa çözüm üretecek bir proje. Hem şehrimizin ihyası, hem tarihi, doğal ve kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınması noktasındaki hassasiyetleri ve yapmış oldukları yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından 21 milyon liraya mal olacak Meram Son Durak Katlı Yeraltı Otoparkı’nın temeli Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol mensuplarının hep birlikte butona basması ile atıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL