ResimLink - Resim Yükle
Ekonomi

Beyşehir’de Yağlık Ayçiçeği Hasatı Başladı

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde, yağlık ayçiçeği üretimi yapılan ekili alanlarda ürün hasatının başladığı bildirildi. Beyşehir Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya, biçerdöverlerle ayçiçeği hasatının yapıldığı alanlarda incelemede bulundu. Teknik personelleriyle..

Beyşehir’de Yağlık Ayçiçeği Hasatı Başladı

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde, yağlık ayçiçeği üretimi yapılan ekili alanlarda ürün hasatının başladığı bildirildi.

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya, biçerdöverlerle ayçiçeği hasatının yapıldığı alanlarda incelemede bulundu.

Teknik personelleriyle birlikte Kayabaşı Mahallesi’ndeki arazide çiftçilerle biraraya gelen Kaya, bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezonu dileğinde bulundu.

Üreticilere yağlık ayçiçeği yetiştirerek ülke ve bölge ekonomisine verdikleri destekten dolayı teşekkür de eden Kaya, “İlçemizde son yıllarda yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği artan ürünlerin başında gelmektedir. 2020 yılında Bakanlığımız Yağlık Ayçiçeğine kilo başına 0,50 lira prim desteği vermektedir. İlçemiz mahallelerinde 2021 yılında yaklaşık 750 dekar alanda yağlık ayçiçeği ekimi yapılmıştır. Yaklaşık bu ekim alanlarından da tahmini olarak 150 ile 200 ton arasında ürün beklemekteyiz. Yağlık ayçiçeği ekilişinin yöremizde önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine inanıyoruz. Çiftçilerimizin önümüzdeki yıllarda yağlık ayçiçeğini alternatif ürün olarak arazilerinde ekim yapmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Beyşehir’de son dönemde ayçiçeği yağındaki fiyat artışından dolayı ilçede zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin bu ürünün ekimine yöneldiği belirtilirken, ilçe genelinde 2021 yılı üretim döneminde yaklaşık 750 dekar alanda ekim yapıldığı kaydedildi.

Özellikle Kayabaşı ve Bayavşar mahallerinde yoğun olarak yağlık ayçiçeği üretimi yapılmaya başlanırken, Kayabaşılı çiftçilerden Abbas Ağaç, Muhsin Demirkapı, Hüseyin Ünal, Nuri Uzun ve Ahmet Şahin, yaptıkları açıklamalarında, yağlık ayçiçeğini taban araziye 120 dekar alanda ektiklerini ve ürünün hasatını yapmaya başladıklarını belirterek, 1 dekar alandan ortalama 250 kilogram yağlık ayçiçeği ürünü elde ettiklerini ve verimden de oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi.

Üreticiler, ürünlerini kaliteye göre 5 ila 6 lira arasında değişen fiyatlara sattıklarını da sözlerine eklediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL