ResimLink - Resim Yükle
Güncel Haberler

Beyşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Yeri Belli Oldu

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısında Beyşehir’e yapılacak olan yeni belediye hizmet binasının yeri oy birliği ile karara bağlandı. Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan Ekim ayı meclis..

Beyşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Yeri Belli Oldu

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısında Beyşehir’e yapılacak olan yeni belediye hizmet binasının yeri oy birliği ile karara bağlandı.

Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan Ekim ayı meclis toplantısında 11 maddelik gündemin yanısıra uzun yıllardır planlanan Beyşehir Belediyesi yeni hizmet binasının yeri oy birliği ile karara bağlandı. Mevcut binanın yeterli olmaması, merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması, bina ömrünü tamamlaması ve vatandaşlara daha kaliteli ortamlarda hizmet verebilmek adına hayata geçirilmesi planlanan yeni hizmet binasının yeri Yeni Mahalle Antalya Caddesi üzerinde bulunan Beypark Gold Sitesinin önündeki belediye arazisine yapılacak.

Beyşehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini anımsatan işlemelerin kullanılacağı bir konseptin olacağını belirten Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, ileriki günlerde yeni belediye binasının proje portatifini sosyal medyada paylaşacağını söyledi.

Meclis toplantısında açılış konuşması yapan Başkan Bayındır, “Konya Büyükşehir Belediyesi ile şehrimizin vizyonu için önemli konular arasında yer alan yeni belediye binası arsasının çözüme ulaşması için görüşmeler yapmıştık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde belediye binasının yapımı kabul edildi. Meclis üyelerimiz ile birlikte Yeni mahalle Antalya Caddesi üzerinde bulunan Beypark Gold Sitesinin önündeki belediyemize ait araziyi uygun gördük. Oradaki yaşam alanlarının önünü kapatmadan bu alanı bu şekilde değerlendireceğiz. Gayemiz Beyşehir Belediye binasını çıkmaz sokaktan kurtarıp, şehre yakışan bir bina inşa etmek. Hedef Beyşehir’i daha ileriye taşımak, çünkü bu şehir her hizmetin en güzelini hak ediyor” ifadelerini kullandı.

EŞREFOĞLU ÇEVRESİNE 15 MİLYONLUK YATIRIM

Beyşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan ödemenin 15 milyonunu İçerişehir Mahallesi Eşrefoğlu Camisi çevresindeki restorasyonlara ayırdıklarını söyledi.

Başkan Bayındır konuşmasında, “Gembos yolunun açılması halinde hepimizin birlikte hayalini kurduğumuz yarınlar yakındır. Bu güzel şehri yarınlara hazırlamak bizlerin boynunun borcudur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından belediyemizin hakkı olan ödemenin gerçekleşmesiyle ödenen miktarın her kuruşunu bu şehir için faydalı hizmetlere dönüştüreceğiz.

Dolayısıyla bu hizmetlerden bazıları olan Eşrefoğlu Camisi çevresindeki sokak başlarındaki ya da sokağın önünde genişlemeyi sağlamak tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için cephe iyileştirmelerini yapacağız. Karatay Belediyesinin Mevlana tarafında yaptığı gibi, Akşehir Belediyesinin Nasreddin’den itibaren yaptığı gibi veya Safranbolu Evleri gibi İçerişehir Mahallesinde de Beyşehir Belediyesi olarak tarihimize, kültürümüze uygun düzenlemeler yapacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL